Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2006 08:13

* ΕΞΠΡΕΣ: "Προσδοκίες επιχειρήσεων για ώθηση μεταρρυθμίσεων. Έρευνα ΣΕΒ-ICAP διαπιστώνει αισιοδοξία του παραγωγικού κόσμου για επιτάχυνση αλλαγών".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Έλεγχοι σε 7.300 εταιρείες. Συναγερμός της Εφορίας για τα έσοδα. Αυστηρή προειδοποίηση Α. Μπέζα στους "βραδυπορούντες" εφόρους".

* ΚΕΡΔΟΣ: " Θύελλα στη γαλακτοβιομηχανία. Το "Κέρδος" δημοσιεύει την έκθεση με την οποία εκβιάστηκε η Μεβγάλ".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Βόμβα" το δημογραφικό για ασφαλιστικό - παραγωγικότητα. Στις επόμενες δεκαετίες οι εργαζόμενοι θα είναι... μειονότητα".

Μεταρρυθμίσεις

Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι "ελπίδες για πλήρη και ταχεία εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων διατυπώνει ο επιχειρηματικός κόσμος σε έρευνα που διενήργησε ο ΣΕΒ σε συνεργασία με την ICAP. ΜΕ τη δημοσιοποίηση της έρευνας έγκυροι κύκλοι αναφέρουν ότι ο ΣΕΒ επιχειρεί να δώσει χείρα βοηθείας αλλά και ώθηση στην κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει χωρίς αμφιταλαντεύσεις στην εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού της προγράμματος".

Υπογεννητικότητα

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "βόμβα στα θεμέλια του ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος αλλά και γενικότερα, αποτελούν οι δραματικές διαπιστώσεις της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, σχετικά με την υπογεννητικότητα που μαστίζει τη χώρα την τελευταία 15ετία. Οι γεννήσεις μειώνονται και είναι ίσες σχεδόν με τους θανάτους, το ποσοστό των νέων μειώνεται και αυξάνεται εκείνο των ηλικιωμένων. Παράλληλα μειώνονται οι γάμοι και αυξάνονται τα διαζύγια. Στις επόμενες δεκαετίες, οι εργαζόμενοι θα είναι λιγότεροι από τους συνταξιούχους".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα