Hermes: 7,8% υψηλότερα κέρδη από τις πωλήσεις στην Ευρώπη

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2006 10:04

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 7,8%, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη της Hermes International SCA, της εταιρείας που κατασκευάζει τις δερμάτινες τσάντες πολυτελείας «Kelly» και «Birkin», αποτέλεσμα των υψηλότερων πωλήσεών της στην Ευρώπη.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 117,5 εκατ. ευρώ (149 εκατ. δολ.) το πρώτο εξάμηνο, από 109,1 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Παρίσι, στη γαλλική εφημερίδα «Les Echos». Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις της Hermes, αυξήθηκαν 12%.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Hermes, Πάτρικ Τόμας, είπε τον Ιούνιο ότι η εταιρεία, που παράγει επίσης τα φουλάρια «Le Carre» και τα αρώματα «Eau des Merveilles», θα εμφανίσει 10% υψηλότερα έσοδα ετησίως. Ο ίδιος είπε ότι η εταιρεία πρέπει να διατηρήσει τον ρυθμό χρηματοδότησης επέκτασης του σκέλους λιανικής. Η Hermes διέθετε έως τα τέλη του 2005, 246 καταστήματα.

Την περασμένη εβδομάδα, η LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, η μεγαλύτερη εταιρειών παραγωγής ειδών πολυτελείας στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη το πρώτο εξάμηνο σημείωσαν αύξηση 46%, καθώς οι Ευρωπαίοι αγόρασαν περισσότερες τσάντες με το μονόγραμμα Vuitton της εταιρείας, καθώς και ρολόγια χειρός, Tag Heuer.

Η PPR SA, ιδιοκτήτρια της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας στον κόσμο, ανακοίνωσε στις 7 Σεπτεμβρίου ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν 42% το πρώτο εξάμηνο, καθώς ο κόσμος αγόρασε περισσότερα είδη Gucci, Yves Saint Laurent και τσάντες Bottega Veneta.

Η Hermes σχεδιάζει να ανακαινίσει 20 καταστήματά της το δεύτερο εξάμηνο του έτους σε διάφορες πόλεις του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ και του Πεκίνου, ενώ έχει προγραμματίσει τη δημιουργία περισσότερων καταστημάτων στη Ν. Υόρκη και την Κίνα το 2007.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα