Richemont: 16% υψηλότερες πωλήσεις το πεντάμηνο

Καθώς ανακάμπτει η ζήτηση στην Ευρώπη
Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2006 10:11

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 16%, σημείωσαν το πεντάμηνο τα έσοδα της Cie. Financiere Richemont AG, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας ειδών πολυτελείας στον κόσμο, καθώς ανέκαμψαν οι δαπάνες στις ΗΠΑ, ωθώντας ανοδικά τις πωλήσεις κοσμημάτων Cartier και ρολογιών χειρός Mont Blanc.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 18% με βάση τις τρέχουσες ισοτιμίες την περίοδο που έληξε στις 31 Αυγούστου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Γενεύη, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η εταιρεία, που σήμερα πραγματοποιεί την ετήσια τακτική γενική της συνέλευση, έδωσε στοιχεία μόνο για την ποσοστιαία αύξηση των πωλήσεων και όχι για τα ποσά.

Η Richemont χρησιμοποίησε πέρυσι τα χρήματα από τις πωλήσεις ενδυμάτων για την ανάπτυξη των Cartier και των σημάτων ρολογιών, συμπεριλαμβανομένου του Jaeger-LeCoultre. Επίσης, προσπαθεί να ξαναζωντανέψει την Dunhill, που κατασκευάζει βαλίτσες και ανδρικά ενδύματα και είναι ζημιογόνα. Η Richemont ευνοείται από τις δαπάνες των καταναλωτών στην Ευρώπη και την Ασία σε είδη πολυτελείας και τους Αμερικανούς τουρίστες που κάνουν περισσότερες αγορές.

«Με βάση τα αποτελέσματα που έχουμε δει μέσα στο έτος, τα αντίστοιχα του εξαμήνου θα είναι καλά και είμαι αισιόδοξος για το σύνολο της χρήσης», δήλωσε ο Γιόχαν Ρούπερτ, ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα