Με απώλειες έκλεισαν οι μετοχές στο Τόκυο

Καθώς ανησυχία επικρατεί για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2006 09:34

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ιαπωνικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών της Sony Corp., μετά την άνοδο των τιμών εισαγωγής στις ΗΠΑ, περισσότερο από ότι αναμενόταν, αναθερμαίνοντας τις ανησυχίες ότι η παύση της αύξησης των επιτοκίων δανεισμού από την Federal Reserve, ήταν προσωρινή.

Οι μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών της Inpex Holdings Inc., κινήθηκαν πτωτικά μετά την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου και του χρυσού, περισσότερο από τα χαμηλότερα πέντε μηνών και τα χαμηλότερα δύο μηνών αντιστοίχως, περιορίζοντας τα κέρδη.

Ο δείκτης Nikkei απώλεσε 75,46 μονάδες, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στςι 15.866,93 μονάδες στις 3 μ.μ. κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Ο Topix υποχώρησε 4,70 μονάδες, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στις 1.593,43 μονάδες.

Μέσα στην εβδομάδα ο Nikkei υποχώρησε 1,3% και ο Topix 1,6%. Και οι δύο δείκτες σημείωσαν τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από το πενθήμερο που έληξε στις 14 Ιουλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα