Petrobras: To 2010 οι εξαγωγές αιθανόλης στην Ιαπωνία

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2006 09:27

ΣΧΕΔΙΑ για την έναρξη εξαγωγών βιοκαυσίμων στην Ιαπωνία έως το 2010 κάνει η μοναδική μεγάλη εταιρεία εξαγωγής αιθανόλης Petroleo Brasileiro SA, προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο.

Η κρατική εταιρεία της Βραζιλίας, γνωστή ως Petrobras, στοχεύει σε ετήσιες πωλήσεις έως 6 εκατ. χιλιόλιτρων (37,7 εκατ. βαρέλια) αιθανόλης από το 2012, σύμφωνα με τον Σίλας Ολίβα Φίλχο, υπεύθυνο του τομέα αλκοόλης τα εταιρείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Τόκυο.

Η Βραζιλία επιθυμεί να αυξήσει τις εξαγωγές βιοκαυσίμων που παράγονται από τα ζαχαροκάλαμα, με στόχο την επέκταση της αγροτικής της παραγωγής, αποθαρρύνοντας έτσι τους αγρότες να μεταναστεύουν στις πόλεις. Τον Απρίλιο του 2010 η Nippon Oil Corp. και οι άλλες ιαπωνικές εταιρείες διΰλισης πετρελαιοειδών της Ιαπωνίας θα αρχίσουν να προμηθεύουν βενίζνη εμπλουτισμένη με αιθανόλη, σε μια προσπάθεια μείωσης των αερίων που είναι υπεύθυνα για την θέρμανση του πλανήτη.

Νωρίτερα μέσα στο έτος η εταιρεία δημιούργησε την Brazil Japan Ethanol Corp., ένα joint venture με την ιαπωνική κρατική εταιρεία Nippon Alcohol Hanbai K.K., στο πλαίσιο της προετοιμασίας πώλησης αιθανόλης στις εταιρείες του ασιατικού κράτους.

Οι εταιρείες διΰλισης στην Ιαπωνία σχεδιάζουν να προμηθεύσουν με περίπου 12 εκατ. χιλιόλιτρα βενζίνης εμπλουτισμένης με ΕΤΒΕ (Ethyl Tertiary Butyl Ether) που ισούται με το 20% της συνολικής κατανάλωσης βενζίνης στη χώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα