Volkswagen: Απολύσεις ενέκριναν οι εργαζόμενοι στη Βραζιλία

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2006 09:47

ΕΝΕΚΡΙΘΗ από τους εργαζομένους στο εργοστάσιό της στην Βραζιλία, το σχέδιο μείωσης του εργατικού κόστους της Volkswagen AG, θέτοντας τέλος στις απειλές για παύση της παραγωγής της, τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια.

Περίπου το 70% των περίπου 10.000 εργαζομένων της εταιρείας, ενέκρινε σήμερα τη συμφωνία για μείωση των θέσεων εργασίας, η οποία εξασφαλίζει παράλληλα επένδυση ύψους 1 δισ. ρεάλ (461 εκατ. δολ.) για την παραγωγή δύο νέων μοντέλων της αυτοκινητοβιομηχανίας στο εργοστάσιό της στο Σάο Μπερνάρντο ντο Κάμπο στη Βραζιλία, σύμφωνα με τον Jose Feijoo, πρόεδρο των μεταλλοτεχνιτών οπυ εργάζονται στην εταιρεία. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η Volkswagen θα κάνει την επένδυση μέσα σε δύο χρόνια. Τα νέα μοντέλα θα εξασφαλίσουν την παραγωγή 700-800 οχημάτων ετησίως, με έναρξη το 2008.

Σε ανακοίνωση του το σκέλος της Volkswagen στη Βραζιλία, δήλωσε ότι η συμφωνία θα καταστήσει το εργοστάσιο πιο ανταγωνιστικό και θα ανοίξει το δρόμο προς την κερδοφορία. Η εταιρεία επιβεβαίωσε την κατασκευή των δύο νέων μοντέλων που θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο τα ερχόμενα χρόνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα