Veolia: 40% υψηλότερα κέρδη το α' εξάμηνο

Μετά την οικονομική ανάπτυξη της Γαλλίας
Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2006 10:25

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 40%, αποτέλεσμα της οικονομικής ανάπτυξης στη Γαλλία, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη της Veolia Environnement SA, της μεγαλύτερης εταιρείας ύδρευσης στον κόσμο.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 444,5 εκατ. ευρώ (566 εκατ. δολ.) από 317 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οκτώ οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανήρχοντο σε 378 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία επανέλαβε τον στόχο για αύξηση πλέον του 10% των εσόδων της το 2006, καθώς και ταχύτερη αύξηση των λειτουργικών της κερδών.

Η Veolia παρέχει νερό σε περίπου 110 εκατ. ανθρώπους και ανακυκλώνει απορρίμματα για περίπου 74 εκατ. ανθρώπους. Τα αποτελέσματα είναι τα πρώτη από τις 17 Ιουνίου, όταν ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Henri Proglio, ματαίωσε τα σχέδια προσφοράς για την Vinci SA, τη μεγαλύτερη τεχνική εταιρεία στον κόσμο και που επενδυτές ψάχνουν για σημάδια ανάπτυξης των κύριων δραστηριοτήτων της εταιρείας και πιο σαφή στρατηγική εξαγορών.

Οι μετοχές της Veolia, που εδρεύει στο Παρίσι, υποχώρησαν 13% τις πέντε τελευταίες ημέρες της διαπραγμάτευσής τους, λόγω της πιθανής συγχώνευσής της με την Vinci.

Φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 14%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 17,8 δισ. ευρώ. Το 2005 σημείωσαν άνοδο 44%, μεγαλύτερη της ανόδου 26% που σημείωσε ο δείκτης Dow Jones Stoxx 600 Utilities.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα