Χαμηλότερες οι πωλήσεις ευρωπαϊκών αυτοκινήτων για τρίτο μήνα

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2006 10:44

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι πωλήσεις ευρωπαϊκών αυτοκινήτων τον Αύγουστο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, καθώς η αύξηση των τιμών της βενζίνης αποθάρρυνε τους καταναλωτές από μεγαλύτερες αγορές. Οι πωλήσεις της Renault SA και της Nissan Motor Co., οδήγησαν την πτώση.

Μειώθηκαν και τον Αύγουστο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα οι πωλήσεις ευρωπαϊκών αυτοκινήτων, λόγω της αβεβαιότητας της οικονομικής προοπτικής και της αύξησης των τιμών της βενζίνης.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν 1,4%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας στα 886.824 οχήματα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ενωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (European Automobile Manufacturers Association). Οι πωλήσεις το οκτάμηνο του έτους σημείωσαν άνοδο 0,4%, φθάνοντας στα 10,44 εκατ. οχήματα.

Οι πωλήσεις της Renault και της Nissan μειώθηκαν φέτος, καθώς ο κόσμος στρέφεται στα νέα μοντέλα των ανταγωνιστριών τους, όπως του Grande Puntο της Fiat SpA και του Yaris της Toyota Motor Corp.

Η συνολική πτώση των πωλήσεων, έρχεται σε μία εποχή που οι τιμές της βενζίνης και του ντήζελ είναι 11% και 7,5% ακριβότερες αντιστοίχως, σε σύγκριση με τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τον Ιούλιο, οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη, το ύψος των οποίων ανακοινώθηκε επίσης σήμερα, μειώθηκαν 4,5% στο 1,22 εκατ. οχήματα. Η μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο φαίνεται ότι προέρχεται από την γενική αβεβαιότητα για τις οικονομικές συνθήκες, όπως τις τιμές των καυσίμων και την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού, σύμφωνα με την Ενωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα