Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Samsung Electronics Co., μετά την κυβερνητική έκθεση στις ΗΠΑ που έδειξε υποχώρηση του πληθωρισμού, περιορίζοντας τις ανησυχίες ότι η Federal Reserve θα αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού.

Ο Μorgan Stanley Capital International Asia Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – σημείωσε άνοδο 0,5% φθάνοντας στις 339,96 μονάδες στις 9:41 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ. Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε 0,3%.

Ανοδο 1,9% σημείωσε ο δείκτης Taiex στηΝ Ταϊβάν, τη μεγαλύτερη, μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας. Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας. Κλειστή είναι σήμερα η αγορά στην Ιαπωνία, λόγω εθνικής εορτής.

Ράλι έκαναν οι μετοχές στις ΗΠΑ στις 15 Σεπτεμβρίου, με τον δείκτη Standard & Poor's, να σημειώνει άνοδο 0,3%, μετά την κυβερνητική έκθεση που έδειξε ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα με ρυθμό στο ήμισυ της ανόδου του Ιουλίου. Ο πρόεδρος της Fed στο Κάνσας Σίτι, Τόμας Χένινγκ, είπε ότι οι αριθμοί για τον πληθωρισμό αποτέλεσαν «καλές ειδήσεις».

Τον Αύγουστο η Fed κατά τη συνεδρίασή της διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού για πρώτη φορά, μετά από συνεχείς αυξήσεις δύο ετών με στόχο να περιορίσει τον πληθωρισμό. Το υψηλότερο κόστος δανεισμού μειώνει τις δαπάνες των καταναλωτών σε ασιατικά προϊόντα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα