Henderson: 1,67 δισ. δολ. για την απόκτηση της John Laing

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2006 10:19

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της John Laing Plc προς 886,9 εκατ. λίρες στερλίνες (1,67 δισ. δολ.) έκλεισε η διαχειρίστρια κεφαλαίων της Βρετανίας, Henderson Group Plc, για να μετατραπεί σε μία εταιρεία κατασκευών που θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην κατασκευή δημόσιων κλινικών, νοσοκομείων και σχολείων.

Η Henderson θα καταβάλει 355 πένες ανά μετοχή σε μετρητά, 29% περισσότερο από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της Laing στις 13 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν η εταιρεία ανακοινώσει ότι την προσέγγισαν για εξαγορά. Η εμπορική συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των εταιρειών σήμερα.

Η Henderson, η οποία διαχειρίζεται συνολικά 63 δισ. λίρες στερλίνες σε μετοχές, ομόλογα και ακίνητη περιουσία, αγοράζει την εταιρεία που εξήλθε της κλασσικής δραστηριότητας των κατασκευών για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε δημόσια έργα, από την κατασκευή φυλακών έως την κατασκευή χειρουργείων.

Οι μετοχές της Laing έχουν σημειώσει μέσα στο έτος άνοδο 2,5%, έως και χθες. Οι μετοχές της Henderson έχουν σημειώσει άνοδο 25% με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 1,07 δισ. λίρες Αγγλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα