Τόκυο: Απώλειες για τις μετοχές του κλάδου ενεργείας

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2006 09:46

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ιαπωνικές μετοχές του κλάδου της ενεργείας, μετά την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να ακυρώσει την άδεια για το έργο Σαχαλίνη-2, το venture πετρελαίου και φυσικού αερίου του οποίου ηγείται η Royal Dutch Shell Plc και στο οποίο έχουν μερίδιο η Mitsubishi Corp. και η Mitsui & Co.

Τις απώλειες περιόρισαν οι μετοχές των εταιρειών, των οποίων οι πωλήσεις βασίζονται στις ΗΠΑ, όπως της Toyota Motor Corp., μετά την υποχώρηση του γιέν στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε μηνών έναντι του δολαρίου στη Ν. Υόρκη.

Ο δείκτης Topix υποχώρησε 1,45 μονάδες, ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στις 1.591,98 μονάδες στις 3 μ.μ., κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Νωρίτερα ο δείκτης σημείωνε άνοδο έως 1,2%. Με άνοδο 7,35 μονάδων, ποσοστό 0,1%, έκλεισε ο Nikkei 225, φθάνοντας στις 15.874,28 μονάδες. Ο δείκτης περιόρισε κέρδη έως 1,4%.

Σημαντική άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των εταιρειών leasing, όπως της Diamond Lease Co. μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της Goldman, Sachs & Co., για τα κέρδη τριών εταιρειών του κλάδου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα