Κέρδη για τις εταιρείες πετρελαιοειδών στην Ευρώπη

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2006 10:40

ΚΕΡΔΗ σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών ενεργείας στην Ευρώπη, μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου για τρίτη ημέρα, αυξάνοντας τις προοπτικές των κερδών της BP Plc και της Total SA.

Απώλειες σημείωσαν οι μετοχές της British Energy Plc, της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρικής ενεργείας της Βρετανίας, μετά τη μείωση του στόχου της για την παραγωγή ενεργείας. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Kazakhmys Plc, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας εξόρυξης χαλκού ότι το πρώτο εξάμηνο τα κέρδη της σχεδό υπερτριπλασιάστηκαν.

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση στις 335,72 μονάδες στις 8:10 π.μ. στο Λονδίνο. Ο Stoxx 50 και ο Euro Stoxx 50, σημείωναν άνοδο 0,1%.

Οι εικασίες ότι η αύξηση των κερδών θα μπορέσει να αντισταθμίσει το κόστος δανεισμού, ώθησε τον Stoxx 600, 11% υψηλότερα από τα χαμηλότερα επίπεδα το 2006, στα οποία υποχώρησε στις 13 Ιουνίου. Σημερινή έκθεση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ ενδέχεται να αποτελέσει απάντηση στο ερώτημα για το εάν θα αυξήσει ή όχι αύριο τα επιτόκια κατά τη συνεδρίασή της η Federal Reserve.

Οι μετοχές της BP, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας πετρελαιοειδών της Ευρώπης, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, σημείωσαν άνοδο 0,7%, φθάνοντας στις 593 πένες η μία. Οι μετοχές της Total SA, της τρίτης σε μέγεθος, σημείωσαν άνοδο 0,6%, φθάνοντας στα 50,34 ευρώ η μία. Ανοδικά κινήθηκε το πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι η υποχώρησή του κατά 15 δολ., τους δύο τελευταίους μήνες, δεν αντικατοπτρίζει τα προβλήματα στην παραγωγή ενώ οδεύουμε στο τέταρτο τρίμηνο του έτους κατά τη διάρκεια του οποία αυξάνεται η ζήτηση.

Το πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στα 64,12 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 15 Σεπτεμβρίου τα συμβόλαια άγγιξαν τα 62,03 δολ., τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 23 Μαρτίου, ενώ σημείωσαν απώλειες την εβδομάδα που πέρασε, για τρίτη συνεχόμενη φορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα