Υποχώρησε ο χαλκός σε Σαγκάη και Λονδίνο

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2006 07:24

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι τιμές του χαλκού στη Σαγκάη και το Λονδίνο, μετά την έκθεση στις ΗΠΑ για την κατασκευή κατοικιών, η οποία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών τον περασμένο μήνα, καταδεικνύοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη περιορίζεται και η ζήτηση του μετάλλου ενδέχεται να μειωθεί.

Η έναρξη κατασκευής κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν 6% τον περασμένο μήνα, φθάνοντας ετησίως το 1,665 εκατ., σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της χώρας, περισσότερο από ότι εκτιμούσαν οι οικονομικοί αναλυτές. Κατά μέσον όρο μια κατοικία στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα χρήσης χαλκού στον κόσμο, μετά την Κίνα, χρειάζεται περίπου 500 λίμπρες χαλκού.

Ο χαλκός για παράδοση Νοεμβρίου, υποχώρησε έως 2.050 γιουάν στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, ποσοστό 2,9%, φθάνοντας στα 68.920 γιουάν (8.692 δολ.) ο μετρικός τόνος. Τα συμβόλαια διαπραγματεύθηκαν στα 69.120 γιουάν ο τόνος στις 11:05 π.μ., τοπική ώρα.

Το μέταλλο για παράδοση σε τρεις μήνες στο London Metal Exchange, υποχώρησε 135 δολ., ποσοστό 1,8%, φθάνοντας στα 7.360 δολ. ο τόνος, στις 10:52 π.μ., ώρα Σαγκάης.

Τις δύο τελευταίες ημέρες ανοδικά κινήθηκε ο χαλκός στη Σαγκάη, καθώς οι παραγωγοί συρμάτων και ηλεκτρικών καλωδίων άρχισαν να στοκάρουν το μέταλλο για να διατηρήσουν την παραγωγή κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας, περίοδο εθνικής εορτής για τη χώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα