Υποχωρούν οι μετοχές των πετρελαϊκών στην Ευρώπη

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2006 10:45

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι μετοχές των εταιρειών με πετρελαιοειδή στην Ευρώπη, μετά τις απώλειες των μετοχών της Total SA και της Statoil ASA, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα έξι μηνών στη Ν. Υόρκη.

Κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Ericsson AB μετά την εισήγηση της Citigroup Inc. προς τους επενδυτές να αγοράσουν τις μετοχές της εταιρείας, επικαλούμενη την αύξηση των πωλήσεων τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Royal Ahold NV και της Delhaize Group, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Het Financieele Dagblad της Ολλανδίας, ότι οι δύο εταιρείες ενδέχεται να συγχωνευθούν.

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 334,47 μονάδες στις 8:16 π.μ. στο Λονδίνο. Ο Stoxx 50 και ο Euro Stoxx 50, σημείωναν και οι δύο άνοδο 0,2%.

Χθες πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στις ΗΠΑ, μετά τη χαμηλότερη ανάπτυξη των διαφημίσεων της Yahoo! Inc. και την συρρίκνωση του τομέα κατασκευής κατοικιών, που καταδεικνύει ότι η οικονομία των ΗΠΑ χάνει τη δυναμική της. Η Federal Reserve κατά τη σημερινή της σύσκεψη θα αποφασίσει εάν θα διατηρήσει ή όχι αμετάβλητα τα επιτόκια.

Οι μετοχές της Statoil, της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Νορβηγίας, υποχώρησαν 2,1%, στις 161 κορώνες η μία, καθώς το πετρέλαιο σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες μέσα σε τέσσερις μήνες. Οι μετοχές της Total, υποχωρούσαν 0,9%, φθάνοντας στα 49,67 ευρώ η μία.

Το πετρέλαιο υποχώρησε 2,14 δολ., ποσοστό 3,4%, φθάνοντας στα 61,66 δολ. το βαρέλι χθες στη Ν. Υόρκη, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 21 Μαρτίου, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μέσα σε μία ημέρα από τις 15 Μαΐου.

Ανοδο 0,8% σημείωσαν οι μετοχές της Ericsson AB, της μεγαλύτερης εταιρείας ασύρματων δικτύων στον κόσμο, φθάνοντας στις 24,9 κορώνες η μία, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση των μετοχών της από την Citigroup, στο «buy» από το «hold», επισημαίνοντας ότι η εταιρεία θα ευνοηθεί, καθώς οι πελάτες της αυξάνουν τις δαπάνες τους σε εξοπλισμό.

Οι μετοχές της Royal Ahold σημείωναν άνοδο 1,4%, φθάνοντας στα 8,08 ευρώ η μία, ενώ της Delhaize Group κέρδιζαν 1,2%, φθάνοντας στα 61,85 ευρώ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα