Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2006 08:06

* ΕΞΠΡΕΣ: "Αντεπίθεση βιομηχανίας στις βολές περί "καρτέλ". Ενώ η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να σπάσει τις παραμορφώσεις στην αγορά".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σήμα από το Λονδίνο για 31 ελληνικές μετοχές. Έντονο ενδιαφέρον εκδηλώνουν 100 διεθνή funds για τη Σοφοκλέους".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Εισαγγελέας στα λογιστήρια. Θα διώκονται αυτεπαγγέλτως η δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα και τα λογιστικά "λάθη".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ενισχύσεις σε μικρομεσαίους χωρίς έγκριση από Κομισιόν. Αυξάνεται το ανώτατο όριο στα 200.000 ευρώ ανά επιχείρηση".

Μικρομεσαίοι

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποβλέπει πρόταση της Κομισιόν, ώστε κρατικές ενισχύσεις μέχρι 200.000 ευρώ ανά επιχείρηση κατά τριετία (από 150.000 ευρώ που είναι σήμερα) να χορηγούνται χωρίς την έγκριση των Βρυξελλών. Για λόγους διαφάνειας οι εγγυήσεις Δημοσίου σε δάνεια θα χορηγούνται για πιστώσεις μέχρι 1,7 εκατ. ευρώ".

"Καρτέλ"

Η ΕΞΠΡΕΣ σημειώνει ότι "Σε ρήξη οδηγούνται οι σχέσεις της κυβέρνησης με τη βιομηχανία. Η εταιρία Vivartia (επικεφαλής της οποίας είναι ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος), πέρασε χθες στην αντεπίθεση, τονίζοντας ότι "ποτέ δεν υπήρξε καρτέλ γάλακτος, ούτε μπορεί να υπάρξει". Η ανακοίνωση της εταιρίας αποτελεί έμμεση απάντηση στις δηλώσεις του υπ. Ανάπτυξης Δ. Σιούφα, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά ότι "η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σπάσει και να εξουδετερώσει ό,τι είναι μη υγιές, στρεβλό και παραμορφώνει τη λειτουργία των αγορών".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα