Νέες απώλειες για τις πετρελαϊκές στην Ευρώπη

Μετά τηνυποχώρηση των τιμών του πετρελαίου
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2006 10:50

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι μετοχές των εταιρειών ενεργείας στην Ευρώπη, μετά την χθεσινή πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου, τη μεγαλύτερη δύο ημερών σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών. Οι μετοχές της BP Plc και της Total SA, οδηγούσαν την πτώση.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας, Merck KGaA, μετά τη συμφωνία της για εξαγορά της Serono SA, αντί του ποσού των 10,6 δισ. ευρώ (13,5 δισ. δολ.). http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/09/21/1243560.htm . Κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Nobel Biocare Holding AG μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση των μετοχών της από τους αναλυτές της Goldman Sachs.

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index υποχώρησε λιγότερο από 0,1%, φθάνοντας στις 337,41 μονάδες στις 8:16 π.μ. στο Λονδίνο. Ο Stoxx 50 και ο Euro Stoxx 50, σημείωναν και οι δύο άνοδο 0,2%.

Χθες ράλι ανόδου έκαναν οι μετοχές στις ΗΠΑ, αφήνοντας τον δείκτης Standard & Poor's 500, λιγότερο από μια μονάδα μακριά από τα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών, καθώς το πετρέλαιο υποχώρης κάτω από τα 60 δολ. το βαρέλι και η Federal Reserve αύξησε τις εικοτολογίες ότι δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού. Χθες, τα μέλη της Fed, διατήρησαν αμετάβλητα τα επιτόκια στο 5,25% για δεύτερο μήνα, μετά από 17 συνεχόμενες αυξήσεις.

Οι μετοχές της BP, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Ευρώπης, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, υποχώρησαν 0,4%, φθάνοντας στις 577 πένες η μία, και της Total SA, της τρίτης μεγαλύτερης του κλάδου, σημείωσαν απώλειες 0,6%, φθάνοντας στα 50,3 ευρώ η μία.

Το πετρέλαιο υποχώρησε κάτω από τα 60 δολ. το βαρέλι για πρώτη φορά σε έξι μήνες χθες, μετά την έκθεση στις ΗΠΑ, η οποία έδειξε ότι τα διϋλισμένα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης και του ντήζελ, αυξήθηκαν το διπλάσιο των εκτιμήσεων.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου, διαπραγματεύθηκε στα 60,98 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Τις δύο προηγούμενες ημέρες, σημείωσε απώλειες 5,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα