Pernod: 32% υψηλότερα κέρδη, μετά την απόκτηση της Allied Domecq

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2006 11:07

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 32%, μετά την περυσινή εξαγορά της Allied Domecq Plc, που πρόσθεσε ποτά στην γκάμα των προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένου του τζιν Beefeater, σημείωσαν τα ετήσια κέρδη της Pernod Ricard SA, σε συνδυασμό με την πώληση περισσότερων αλκοολούχων ποτών πριν από την εξαγορά.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 639 εκατ. ευρώ (813 εκατ. δολ.) τη χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου, από 484 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Pernod, που εδρεύει στο Παρίσι, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα κέρδη ανά μετοχή – εξαιρουμένων κάποιων έκτακτων στοιχείων – διαμορφώθηκαν στα 8,12 ευρώ η μία, πάνω από την πρόβλεψη του Ιουλίου.

Η εταιρεία, η δεύτερη σε μέγεθος ποτοποιΐα στον κόσμο, αγόρασε την Allied, αντί του ποσού των 13 δισ. δολ. για να μειώσει το χάσμα με τη μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της Diageo Plc και να διπλασιάσει το μέγεθος της στις ΗΠΑ, όπου οι καταναλωτές δείχνουν προτίμηση στα αλκοολούχα ποτά και το κρασί, έναντι της μπύρας. Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Πιέρ Πρινγκέ, είπε τον Ιούλιο, ότι η Pernod σχεδιάζει να κρατήσει τα σήματα της Allied, στα οποία περιλαμβάνεται η βότκα Stolichnaya, το ρούμι Malibu και το ουΐσκυ Ballantine's.

Απώλειες 70 σεντς, ποσοστό 0,4% σημείωσαν χθες οι μετοχές της εταιρείας στο Παρίσι, φθάνοντας στα 168,90 ευρώ η μία. Συνολικά φέτος σημείωσαν άνοδο 15%, μεγαλύτερη της ανόδου 12% των μετοχών της Diageo και χαμηλότερη του 23% των 11 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Beverages Index. Η χρηματιστηριακή αξία της Pernod είναι περίπου 16 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία θα προτείνει ετήσιο μέρισμα 2,52 ευρώ ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα