Α.P. Moeller: Yψηλότερη προσφορά για την εξαγορά της Adsteam

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2006 11:33

ΣΤΗΝ αύξηση της προσφοράς της κατά 1,6% για την εξαγορά της εταιρείας κατασκευής ρυμουλκών, Adsteam Marine Ltd., προχώρησε η A.P. Moeller-Maersk A/S, η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στον κόσμο, καθώς επέτρεψε στους μετόχους της, να εισπράξουν μέρισμα.

Η A.P. Moeller θα επιτρέψει στους επενδυτές της Adsteam να λάβουν μέρισμα 4,1 σεντς του δολαρίου της Αυστραλίας ανά μετοχή, επιπλέον από την προσφορά των 2,54 δολ. Αυστραλίας για κάθε μία μετοχή της εταιρείας, η οποία ανακοινώθηκε στις 3 Ιουλίου, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτόν την προσφορά της για την εταιρεία που εδρεύει στο Σύδνεϋ, στα 704 εκατ. δολ. Αυστραλίας (533 εκατ. δολ. ΗΠΑ), από 693 εκατ. δολ. Αυστραλίας. Η προσφορά παρατάθηκε έως τις 27 Οκτωβρίου.

Συνήθως οι προσφορές εξαγοράς μειώνονται από το ύψος των καθ΄εκάστοτε μερισμάτων που καταβάλλονται.

Οι μετοχές της Adsteam Marine σημείωσαν άνοδο 4 σεντς, ποσοστό 1,8%, φθάνοντας στα 2,30 δολ. Αυστραλίας η μία στις 4:10 μ.μ. κατά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου στο Σύδνεϋ. Οι μετοχές σημείωσαν απώλειες 13%, τις μεγαλύτερες σε 3,5 χρόνια την 1η Σεπτεμβρίου, καθώς ανησυχία επικράτησε, ότι η αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού της Βρετανίας ενδέχεται να μην επιτρέψει την συμφωνία.

Η προσφορά θα δημιουργήσει μία μονοπωλιακή κατάσταση στον τομέα των λιμένων του Λίβερπουλ και ενδέχεται να βλάψει τον ανταγωνισμό στο λοιπό της Βρετανίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής του U.K. Office of Fair Trading, Τζων Φίνγκλετον, σε δήλωσή του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις 31 Αυγούστου. Η επιτροπή ανταγωνισμού αναμένεται να εκδώσει τη σχετική της απόφαση στις 14 Φεβρουαρίου.

«Η A.P. Moeller σκοπεύει να εργαστεί για τη λύση των σημαντικών θεμάτων ανταγωνισμού στη Βρετανία», αναφέρεται στη σημερινή της ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα