CVC: Ποσόν 4 δισ. ευρώ, για νέο fund εξαγορών στην Ευρώπη

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2006 12:10

ΠΟΣΟΝ 4 δισ. ευρώ (5,1 δισ. δολ.) επιδιώκει να αντλήσει από τους επενδυτές η CVC Capital Partners Ltd., ο οίκος επενδύσεων που έχει στην κυριότητά του τους Αγώνες Αυτοκινήτων Φόρμουλα 1, για επενδυτικό κεφάλαιο, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το σχέδιο, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν από την CVC, η οποία πέρυσι άντλησε από συμφωνίες στην Ευρώπη 6 δισ. ευρώ, για την εξαγορά μεγαλύτερων εταιρειών, χωρίς τη συνεργασία άλλων ομοειδών της εταιρειών, σύμφωνα με τους δύο ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, πριν την ολοκλήρωση της άντλησης κεφαλαίων.

Η CVC αντλεί κεφάλαια μετά την απώλεια κεφαλαίων ρεκόρ νωρίτερα φέτος στην Ευρώπη, από την ανταγωνίστριά της Permira Advisers LLP. Φέτος οι εταιρείες αυτές άντλησαν 164 δισ. δολ., από νέα funds, σύμφωνα με την Private Equity Intelligence Ltd., εταιρεία ερευνών με έδρα το Λονδίνο.

Φέτος, η Βlackstone Group LP που εδρεύει στη Ν. Υόρκη, άντλησε 15,6 δισ. δολ. για εξαγορές, υπερβαίνοντας τις ανταγωνίστριές της, όπως την Kohlberg Kravis Roberts & Co. και την Texas Pacific Group, κατακτώντας την πρώτη θέση από πλευράς διαχείρισης κεφαλαίων για εξαγορές στον κόσμο.

Στην Ευρώπη, η Cinven, με έδρα το Λονδίνο, που έχει στην κυριότητά της τα Gala (μπίνγκο) και την Springer Science+Business Media, άντλησε 6,5 δισ. ευρώ για το μεγαλύτερο κεφάλαιο εξαγορών της περιφέρειας. Η Permira, που επίσης εδρεύει στη βρετανική πρωτεύουσα, προσπάθησε να κατακτήσει τη θέση αυτή τον προηγούμενο μήνα καθώς άντλησε περισσότερα από 10 δισ. ευρώ.

Ο Τζέϊμς Ολεϊ, εκπρόσωπος της CVC, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα