Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Samsung Electronics Co., μετά τις εκθέσεις στις ΗΠΑ, που σηματοδότησαν συρρίκνωση της ανάπτυξης στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, ωθώντας το δολάριο στα χαμηλότερα επίπεδα έναντι του γιέν από τον Ιούλιο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,2%, φθάνοντας στις 127,27 μονάδες στις 11:51 π.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να σημειώσει άνοδο 0,1% αυτήν την εβδομάδα, μετά από δύο εβδομάδες απωλειών. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Niikkei, απώλεσε 0,9%. Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στις Φιλιππίνες και τη Ν. Κορέα, τα μέγιστα μεταξύ των λοιπών αγορών της περιφέρειας.

Οι μετοχές της BHP Billiton και της Inpex Holdings Inc., οδήγησαν τις μετοχές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής υψηλότερα, καθώς οι τιμές του χαλκού, του ψευδαργύρου και του αργού πετρελαίου, κινήθηκαν ανοδικά.

Απώλειες σημείωσαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση της Federal Reserve της Φιλαδέλφεια για υποχώρηση του γενικού οικονομικού δείκτη για πρώτη φορά μέσα σε τρία χρόνια, καταδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη ξένη αγορά της Ασίας, υποχωρεί.

Το δολάριο υποχώρησε 0,9% έναντι του γιέν, φθάνοντας στα 116,38 χθες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη υποχώρηση από τις 28 Ιουλίου. Αδύναμο δολάριο σημαίνει ότι οι εξαγωγείς εισπράττουν λιγότερα από τις πωλήσεις τους σε δολάρια, τη στιγμή που τα προϊόντα τους γίνονται λιγότερο ανταγωνιστικά στο εξωτερικό.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, σημείωσε χθες άνοδο 2,2%. Το νικέλιο σημείωσε άνοδο 1,1%, ο χαλκός κέρδισε 1,3% και ο ψευδάργυρος αναρριχήθηκε κατά 2,3%.

Ανοδο 1,4% σημείωσαν χθες στη Ν. Υόρκη οι τιμές του αργού πετρελαίου, φθάνοντας στα 61,59 δολ. το βαρέλι και ανακάπτοντας από τα χαμηλότερα επίπεδα έξι μηνών. Προσφάτως και κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 61,93 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα