Woolworths: Απόκτηση μεριδίου στην Warehouse

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2006 07:56

ΜΕΡΙΔΙΟ 10% στην Warehouse Group Ltd., απέκτησε η Woolworths Ltd., η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης της Αυστραλίας, εμποδίζοντας έτσι το σχέδιο εξαγοράς από ανταγωνίστρια στην αγορά οινοπνευματωδών ποτών της Ν. Ζηλανδίας, ύψους 13,5 δισ. δολ. Νέας Ζηλανδίας (8,91 δισ. δολ. ΗΠΑ).

Η Woolworths κατέβαλε 196 εκατ. δολ. Ν.Ζ., για το μερίδιο στη μεγαλύτερη εισηγμένη εμπορική εταιρεία της Ν. Ζηλανδίας, αγοράζοντας μετοχές της προς 6,50 δολ. Ν.Ζ. τη μία. Ο ιδρυτής της Warehouse, Stephen Tindall και η εταιρεία επενδύσεων Pacific Equity Partners, προσέφεραν νωρίτερα αυτόν τον μήνα 5,75 δολ. Ν.Ζ. ανά μετοχή, για το 50% της εταιρείας που δεν κατέχουν.

Η εξαγορά αφορά μερίδιο 10% που κατείχε η Foodstuffs New Zealand Ltd., η μεγαλύτερη εταιρεία ειδών μπακαλικής της χώρας και ενδέχεται να προκαλέσει μάχη τριών, για την αλυσίδα που υπολογίζεται ότι κατέχει μερίδιο αγοράς πλέον του 40% στον κλάδο. Το Woolworths ενδέχεται να αποτρέψει τον Tindall να κλείσει μια συμφωνία μεταξύ της Warehouse και της Foodstuffs.

Η Woolworths σχεδιάζει να συζητήσει την πρόσφατη πώληση του μεριδίου με τον Tindall, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Warehouse.

Oι μετοχές της Warehouse έχουν σημειώσει άνοδο 80% φέτος και άνοδο 63% από την έναρξη δημιουργίας μεριδίου της Foodstuffs στις 7 Ιουνίου. Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 35 σεντς, ποσοστό 5,8%, φθάνοντας στ 6,40 δολ. Ν.Ζ. στις 2:11 μ.μ. στο Γουέλινγκτον.

Οι μετοχές της Woolworths σημείωσαν άνοδο 33 σεντς, φθάνοντας στα 20,15 δολ. Αυστραλίας η μία στο Σύδνεϋ, διευρύνοντας τα κέρδη της μέσα στο έτος στο 20%. Η Clare Buchanan, εκπρόσωπος της εταιρείας λιανικής που εδρεύει στο Σύδνεϋ, αρνήθηκε να πει εάν η εταιρεία θα αγοράσει περισσότερες μετοχές ή τι σχεδιάζει να κάνει με το μερίδιο.

Η αγορά λιανικής σε είδη μπακαλικής στη Ν. Ζηλανδία, καθώς και σε ποτά είναι ύψους 13,5 δισ. δολ. Ν.Ζ. ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία της New Zealand Retailers Association.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα