Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2006 08:06

* ΕΞΠΡΕΣ: "Επίθεση ΣΕΒ για τα "καρτέλ" και την ανταγωνιστικότητα. Οξεία κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή την ετήσια έκθεση του World Economic Forum".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πυρά ΣΕΒ στην κυβέρνηση. Παρέμβαση στη δαιμονολογία για τα καρτέλ. "Κυριαρχεί μάξιμουμ μεταρρυθμιστική ρητορεία και μίνιμουμ μεταρρυθμιστική πρακτική".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Μας πέρασε και το Barbados! Στάσιμη η ελληνική ανταγωνιστικότητα, ενώ μικρές χώρες προσπερνούν την Ελλάδα".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Καλπάζει ο δανεισμός σε νοικοκυριά-επιχειρήσεις. 78,5 δισ. ευρώ χρωστούν οι καταναλωτές και 88,5 δισ. οι επιχειρήσεις".

ΣΕΒ

Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι "Με πρωτοφανή αυστηρή γλώσσα και με αφορμή τη στασιμότητα που εμφανίζει η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του World Economic Forum (η Ελλάδα βρίσκεται σταθερή στην 47η θέση) απάντησε χθες ο ΣΕΒ στις συνεχείς καταγγελίες των τελευταίων ημερών περί της ύπαρξης καρτέλ σε όλους τους σημαντικούς κλάδους της οικονομίας".

Δάνεια

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ σημειώνει ότι "Σε ανησυχητικά επίπεδα παραμένει η πιστωτική επέκταση των τραπεζών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις παρά τη μικρή επιβράδυνση του ρυθμού αύξησής της τον Ιούλιο. Εν όψει των εξελίξεων η Τράπεζα της Ελλάδος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, για την "ποιότητα" των νέων δανείων".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα