Ν. Κορέα: Αύξηση του ελλείμματος του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών

Στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2006 08:12

ΔΙΕΥΡΥΝΘΗΚΕ το έλλειμμα του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών της Ν. Κορέας, στα υψηλότερα επίπεδα σε τέσσερις μήνες τον Αύγουστο, καθώς οι μεγαλύτερες τιμές του πετρελαίου αύξησαν το κόστος των εισαγωγών και περισσότερος κόσμος προχώρησε στην αγορά ξένων νομισμάτων για διακοπές και σπουδές στο εξωτερικό.

Η τρίτη σε μέγεθος οικονομία της Ασίας, εμφάνισε έλλειμμα 508,1 εκατ. δολ. τον Αύγουστο, έναντι ελλείμματος 392,7 εκατ. δολ.τον Ιούλιο και 486,5 εκατ. δολ. πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, στη Σεούλ.

Η επιδείνωση του εμπορικού ισοζυγίου ενδέχεται να περιορίσει τη ζήτηση για το νόμισμα της χώρας, το ουόν, που είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των νομισμάτων Ασίας-Ειρηνικού μέσα στο έτος. Η κυβέρνηση προβλέπει ότι το πλεόνασμα του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών το 2006 θα μειωθεί κατά περίπου στο 1/4 του προηγούμενου έτους, ενώ η Κεντρική Τράπεζα είπε αυτόν τον μήνα ότι πλεόνασμα ενδέχεται να περιοριστεί στο μηδέν.

Το έλλειμμα τον Ιούλιο αναθεωρήθηκε από 212,1 εκατ. δολάρια.

Το ουόν υποχώρησε για δεύτερη ημέρα, κατά 0,1%, στα 945,30 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 11 π.μ., στη Σεούλ. Το νόμισμα, έχει σημειώσει φέτος άνοδο 7%, έχοντας τις δεύτερες καλύτερες επιδόσεις, μετά το μπατ της Ταϊλάνδης.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 23% τον Αύγουστο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και οι εξαγωγές σημείωσαν αύξηση 17,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα