Shui On Land: 797 εκατ. δολ. από τη δημόσια εγγραφή στο Χονγκ Κονγκ

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2006 08:35

ΠΟΣΟΝ 6,2 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (797 εκατ. δολ. ΗΠΑ), άντλησε η Shui On Land Ltd., του δισεκατομμυριούχου του Χονγκ Κονγκ, Βίνσεντ Λο, κατά τη δημόσια εγγραφή, σύμφωνα με τραπεζίτες που διαχειρίστηκαν την πώληση.

Η εταιρεία, που κατασκευάζει διαμερίσματα για γραφεία στην Κίνα και οι μέτοχοί της, πούλησαν 1,16 δισ. μετοχές, προς 5,35 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, στο ανώτατο σημείο της κλίμακας τιμής που είχε θέσει στους επενδυτές, σύμφωνα με τους τραπεζίτες. Ο δείκτης Hang Seng στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, έχει ανακάμψει 12% από τον Ιούνιο, όταν η πτώση της αγοράς, ανάγκασε την Shui On Land, να ματαιώσει τη δημόσια εγγραφή της ύψους 1 δισ. δολ. ΗΠΑ.

Η ζήτηση για διαμερίσματα και γραφεία στην Κίνα αυξάνεται, καθώς η ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη πλέον της δεκαετίας στη χώρα, αυξάνει τα εισοδήματα και τα κέρδη. Η Shui On Land πιστεύει ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης να περιορίσει την ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων, αυξάνοντας τους φόρους και τους περιορισμούς των ξένων επενδύσεων, δεν θα μειώσει την επένδυσή της.

Ο δείκτης The Hang Seng Property, που αποτελείται από τις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης της πόλης, σημείωσε άνοδο 125,8 μονάδων, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στις 20.791,25 μονάδες στις 11:10 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ. Ο Hang Seng Composite Property & Construction Index, που αποτελείται από τις 31 μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες, σημείωσε άνοδο 1%, φθάνοντας στις 2.473,45 μονάδες.

Οι μετοχές της Shui On Land διατέθηκαν στους επενδυτές με έκπτωση έως 35% για καθαρή αξία 27,9 δισ. γιουιάν (3,53 δισ. δολ.), σύμφωνα με τους υπολογισμούς των διαχειριστών, όπως ανέφεραν οι ίδιοι τραπεζίτες. Οι μετοχές της China Overseas Land & Investment Ltd. προσφέρθηκαν με έκπτωση 20% και της Greentown China Holdings Ltd. με έκπτωση 26%.

Την πώληση διαχειρίζονται η Deutsche Bank AG, η HSBC Holdings Plc και η JPMorgan Chase & Co. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Shui On Land θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ στις 4 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το έγγραφο της πώλησης μετοχών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα