Aνεστάλη η πτωτική πορεία του γιέν

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2006 08:51

ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ την πτωτική πορεία τριών ημερών το γιέν, μετά τη δήλωση του Χιρόσι Γουατανάμπε, υφυπουργού Οικονομικών, υπεύθυνου για τις διεθνείς σχέσεις της Ιαπωνίας, ότι η τριμηνιαία έκθεση Tankan της Κεντρικής Τράπεζας, ενδέχεται να είναι πολύ καλή.

Το νόμισμα ενδέχεται να στηριχθεί περαιτέρω, καθώς η σταθερή ανάπτυξη της οικονομίας της Ιαπωνίας, θα προσελκύσει κεφάλαια από το εξωτερικό για αγορά ιαπωνικών μετοχών. Το γιέν οδεύει να σημειώσει άνοδο για ένα μήνα έναντι του δολαρίου από τον Μάϊο, μετά από τρεις εβδομάδες αγορών μετοχών από ξένους επενδυτές. Η έκθεση του υπουργείου Οικονομίας για τις εισροές κεφαλαίων από επενδύσεις θα δημοσιοποιηθεί αύριο.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 117,06 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 6:15 π.μ. στο Λονδίνο, από 117,11 γιέν που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ, διαπραγματεύθηκε στα 148,62 από 148,61. Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στο 1,2696 έναντι του ευρώ από 1,2691. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το ιαπωνικό νόμισμα θα διαπραγματευθεί από 116 έως 117,50 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα.

Ο δείκτης Nikkei ανέκαμψε από τις απώλειες τριών ημερών έως 1,9%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα μιας ημέρας, από τις 31 Αυγούστου.

Η έκθεση Tankan της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, θα δημοσιοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα