Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2006 10:06

Sarros Securities: «Η βελτίωση του Δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης αλλά και η μείωση των τιμών πετρελαίου επέφεραν σημαντική άνοδο σε τιμές μετοχών και δεικτών στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα ο δείκτης Dow Jones να βρίσκεται μόλις 50 μονάδες από το ιστορικό υψηλό του (11,722.98 14/01/2000). Οι ευρωπαϊκές αγορές παρουσίασαν στο σύνολό τους κέρδη επηρεασμένες θετικά από τα παραπάνω. Αντίστοιχα θετικά έκλεισαν σήμερα και οι αγορές της Ασίας.

»Η ελληνική αγορά το τελευταίο διάστημα δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τα παραπάνω καθώς διατηρείται στα ίδια επίπεδα, με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, ανταλλαγές πακέτων και περιορισμένο μετοχικό ενδιαφέρον, παρόλο που υπάρχουν σε επιχειρηματικό επίπεδο αρκετές ειδήσεις. Παραμένουμε θετικοί για την αγορά και ευελπιστούμε πως η ανοδική κίνηση που παρουσιάζεται στις διεθνείς αγορές θα εκφραστεί αντίστοιχα και στις ελληνικές μετοχές».

Fortius Finance: «Η απουσία ουσιαστικού αγοραστικού ενδιαφέροντος είναι προφανής στις τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς ο ΓΔ ενώ ανοίγει σε υψηλότερα επίπεδα, εν συνεχεία δεν μπορεί να διακρατήσει τα ημερήσια κέρδη του. Ωστόσο το νέο υψηλό του DJIA χθες και τα σημαντικά κέρδη του Nikkei 225 σήμερα το πρωί αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες διάσπασης της αντίστασης των 3,970 μονάδων και δοκιμής ακόμα και του ψυχολογικού ορίου των 4,000 μονάδων, παρά την απουσία καταλυτικών νέων στο εσωτερικό.

»Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει η ζήτηση να αυξηθεί στις δεικτοβαρείς μετοχές και ιδιαίτερα στον καταλυτικό τραπεζικό κλάδο. Ζητούμενο είναι η σημαντική αύξηση της καθαρής συναλλακτικής δραστηριότητας προκειμένου η πιθανή ανοδική κίνηση να συνεχισθεί».

Euroxx: «Μολονότι ο Γενικός Δείκτης Τιμών της Σοφοκλέους άνοιξε υψηλότερα για μια ακόμη συνεδρίαση δεν κατάφερε να συντηρήσει τα αρχικά του κέρδη και έκλεισε στα ίδια επίπεδα με το προχθεσινό κλείσιμο, οριακά ενισχυμένος κατά 0,07%... Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α. θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με μια πιθανή ανοδική αντίδραση ακολουθώντας το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα