Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2006 08:12

* ΕΞΠΡΕΣ: "Στη "ζυγαριά" των Βρυξελλών η απότομη μείωση του χρέους. Επιφυλακτική η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην αναθεώρηση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 25%".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φόβοι για τρικ με το ΑΕΠ. Δυσπιστεί και ελέγχει τα στοιχεία η Ε.Ε. Χωρίς προηγούμενο η αναθεώρηση κατά 25% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Στατιστικά πλουσιότεροι. Επιβεβαιώνεται το σχέδιο αναθεώρησης του ελληνικού ΑΕΠ".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ξαφνικά πλουσιότεροι κατά 25% με...υπουργική απόφαση. Αντιδρά η Ε.Ε. στο αίτημα για προς τα πάνω αναθεώρηση του εθνικού εισοδήματος".

ΑΕΠ

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "με καχυποψία και επιφυλακτικότητα υποδέχθηκε η Κομισιόν την αναθεώρηση του ΑΕΠ σε ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό (25%) και προανήγγειλε ενδελεχή έλεγχο των στοιχείων πριν την επικύρωσή τους από τη Eurostat. Η μείωση του ελλείμματος και του χρέους που προκύπτει μετά την αναθεώρηση του ΑΕΠ , δεν συγκίνησε τους διεθνείς οίκους".

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "πλουσιότεροι κατά 25% πρόκειται να εμφανιστούν οι Έλληνες μετά τη σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του υπολογισμού του ΑΕΠ, αφού συμπεριληφθεί σε αυτό μέρος της παραοικονομίας. Την πρόθεση επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης και ο γενικός γραμματέας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας κ. Εμ. Κοντοπυράκης, προκαλώντας ωστόσο την αντίδραση της ΕΕ".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα