Seagate: Επένδυση 819 εκατ. δολ. για νέο εργοστάσιο στη Σιγκαπούρη

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2006 08:35

ΠΟΣΟΝ 1,3 δισ. δολ. Σιγκαπούρης (819 εκατ. δολ. ΗΠΑ) σχεδιάζει να επενδύσει η Seagate Technology, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής σκληρών δίσκων στον κόσμο και να προσλάβει 3.000 ανθρώπους στο νέο εργοστάσιό της στη Σιγκαπούρη, για να αντιμετωπίσει τη ζήτηση για συσκευές αποθήκευσης δεδομένων.

Το εργοστάσιο, το μεγαλύτερο στο είδος του παγκοσμίως, θα αρχίσει την παραγωγή το πρώτο εξάμηνο του 2008 και θα ολοκληρωθεί δύο χρόνια αργότερα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας, Τζέρι Γκλεμπόκι, σήμερα στη Σιγκαπούρη. Το εργοστάσιο θα παράγει εξαρτήματα παρόμοια με τους σκληρούς δίσκους που αποθηκεύουν στοιχεία.

Τα έσοδα στον κλάδο της αποθήκευσης δεδομένων, αυξάνονται με ρυθμό περίπου 20% ετησίως, είπε ο Γκλεμπόκι μιλώντας στους δημοσιογράφους. Η Seagate αυξάνει την δυναμικότητά της, καθώς ο κλάδος αγωνίζεται να καλύψει τη ζήτηση μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων για χώρο αποθήκευσης στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, τα βίντεο, αλλά και τα αρχεία τους, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η Seagate, που εδρεύει στα Νησιά Κέϊμαν, μετέφερε θέσεις εργασίας σε χώρες χαμηλού εργατικού κόστους, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ταϊλάνδης, την τελευταία δεκαετία.

Οι μετοχές της Seagate σημείωσαν άνοδο 2,5%, φθάνοντας χθες στα 23,05 δολ. η μία στη Ν. Υόρκη. Φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 15%.

Τον Δεκέμβριο του 2005 η Seagate συμφώνησε να αγοράσει την Maxtor Corp. προς 1,9 δισ. δολ., αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς της στους σκληρούς δίσκους. Τον Μάϊο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα περικόψει περίπου 6.400 θέσεις εργασίας ή το ήμισυ του συνόλου των θέσεων της Maxtor.

Περίπου 2.000 θέσεις εργασίας μειώθηκαν στη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Seagate στις 11 Αυγούστου. Τότε η εταιρεία είχε πει ότι ενδέχεται να κάνει κάποιες προσλήψεις πρώην εργαζομένων στην Maxtor και στο καινούργιο της εργοστάσιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα