Benq: Στα ύψη οι μετοχές της

Μετά την ανακοίνωση για παύση της χρηματοδότησης του γερμανικού της σκέλους
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2006 07:33

ΣΤΑ ύψη, και στο ημερήσιο επιτρεπτό όριο, αναρριχήθηκαν οι μετοχές της Benq Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής τηλεφώνων της Ταϊβάν, μετά την ανακοίνωσή της, ότι θα σταματήσει τη χρηματοδότηση του γερμανικού σκέλους τηλεφώνων για να περιορίσει τις ζημίες.

Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 5,2%, φθάνοντας στα 19,15 δολ. Ταϊβάν η μία, στις 10:37 π.μ. στην Ταϊπέι, μετά την άνοδό τους έως και 7%. Ο δείκτης Taiex της νήσου, σημείωσε άνοδο 0,04%. Το γερμανικό σκέλος της εταιρείας, Benq Mobile GmbH & Co., θα υποβάλει αίτηση για να υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου περί χρεοκοπίας.

Φέτος οι μετοχές της Benq σημείωσαν απώλειες 40%, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι η εταιρεία θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερες ζημίες μετά την απόκτηση του σκέλους κινητών τηλεφώνων της Siemens AG τον περασμένο Οκτώβριο. Η Benq, που εκτιμά ότι απώλεσε 600 εκατ. ευρώ (762 εκατ. δολ.) από τη δραστηριότητά της στα κινητά τηλέφωνα, εκτιμά τώρα ότι οι ζημίες της το τέταρτο τρίμηνο θα είναι χαμηλότερες.

Χθες η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα σκέλη κινητών τηλεφώνων στη Βραζιλία και σε άλλες περιοχές, επανεξετάζουν τις οικονομικές τους θέσεις. Το γερμανικό σκέλος της εταιρείας, απασχολεί περίπου 3.000 ανθρώπους.

Η Benq δεν έδωσε χθες στοιχεία για τα αναθεωρημένα κέρδη. Στις 24 Αυγούστου ανακοίνωσε ότι οι ζημίες της ήταν ύψους 2,51 δισ. δολ. Ταϊβάν, ζημίες για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, εξ αιτίας της καθυστέρησης κινητών και της αύξησης του κόστους πώλησης για το σκέλος Siemens.

To σκέλος των κινητών τηλεφώνων αποτέλεσε το 36% των πωλήσεων της εταιρείας το δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση από το 35% το πρώτο τρίμηνο και 9% που ήταν πριν από ένα χρόνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα