Σταθερά πάνω από τα 600 δολ. ο χρυσός

Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση μετά τη ζήτηση από την Ινδία
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2006 07:41

ΠΑΝΩ από τα 600 δολ. η ουγγιά διαπραγματεύθηκε ο χρυσός για τρίτη ημέρα, μετά τις αγορές στις οποίες προχώρησαν οι Ινδοί χρυσοχόοι για να προετοιμαστούν για την περίοδο των εορτών.

Το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε άνοδο 1,9% αυτήν την εβδομάδα και οδεύει να σημειώσει κέρδη για δεύτερη εβδομάδα. Οι χρυσοχόοι στην Ινδία άρχισαν τις αγορές ράβδων πριν από δύο εβδομάδες, για να καλύψουν τις πωλήσεις κατά τη διάρκεια των γάμων στη χώρα, αλλά και του φεστιβάλ, που αρχίζει τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τον αναλυτή James Moore, της TheBullionDesk.com. στο Λονδίνο, στις 22 Σεπτεμβρίου.

«Αυτήν την εβδομάδα οι τιμές στηρίχθηκαν από τη φυσιολογική ζήτηση του πολύτιμου μετάλλου, κυρίως από την Ινδία», δήλωσε ο Tetsu Emori, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής στην Mitsui Bussan Futures Ltd. στο Τόκυο.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση διαπραγματεύθηκε στα 600,90 δολ. η ουγγιά, 1% χαμηλότερα από το χθεσινό άνοιγμα, στις 10:32 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Νωρίτερα, σημείωνε άνοδο έως 0,2%, και υποχώρησε έως 0,3%.

Το πολύτιμο μέταλλο για παράδοση Δεκεμβρίου, υποχώρησε έως 6,40 δολ., ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 604,50 δολ. η ουγγιά κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 10:36 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, ο χρυσός διαπραγματεύθηκε στα 605,90 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα