Χονγκ Κονγκ: Η μεγαλύτερη αύξηση των λιανικών πωλήσεων σε τέσσερις μήνες

Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2006 13:20

ΜΕ ΤΟΝ ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στο Χονγκ Κονγκ τον Αύγουστο, καθώς περισσότεροι τουρίστες που επισκέφθηκαν την πόλη και ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 8,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας στα 17,9 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (2,3 δισ. δολ. ΗΠΑ), μετά την αύξησή τους κατά 7,1% τον Ιούλιο, σύμφωνα με σημερινή κυβερνητική ανακοίνωση. Κατά μέσον όρο, 15 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα αυξηθούν 7,5%.

Οι πωλήσεις ενδυμάτων και υποδημάτων αυξήθηκαν 8% τον Αύγουστο, μετά από άνοδο 7% τον Ιούλιο, ενώ οι αντίστοιχες των διαρκών καταναλωτικών αγαθών, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων και των επίπλων, αναρριχήθηκαν 8,4% μετά από αύξηση 1,8%.

Σε όγκο οι λιανικές πωλήσεις του Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν 6,4% τον Αύγουστο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά από αύξηση 5,2% τον Ιούλιο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Ο δείκτης Hang Seng του Χρηματιστηρίου αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών στις 16 Αυγούστου. Η ανεργία υποχώρησε στο 4,8% τον Αύγουστο και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2001, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι αφίξεις τουριστών σημείωσαν αύξηση 11,2% τον Αύγουστο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου Τουρισμού του Χονγκ Κονγκ στις 25 Σεπτεμβρίου, μετά την αύξηση του 5,7% τον Ιούλιο.

Η οικονομία αναπτύχθηκε 5,2% το δεύτερο τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, υποχωρώντας από την ανάπτυξη με ρυθμό 8% που είχε σημειώσει το πρώτο, αποτέλεσμα της μείωσης των εξαγωγών στις ΗΠΑ. Οι δαπάνες των νοικοκυριών σημείωσαν αύξηση 5% και με τον ταχύτερο ρυθμό μέσα σε 18 μήνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα