Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2006 08:23

* ΕΞΠΡΕΣ: "Ετήσιο έλλειμμα 10 δισ. "βρόχος" για τα Ταμεία. Απειλή για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος οι υψηλές απώλειες εσόδων".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μαύρη τρύπα" 10 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία. Εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας προσωπικού των ταμείων για το 2007".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Φορομπήχτες δήμαρχοι. Στοιχεία - φωτιά για τα δημοτικά τέλη δημοσιοποίησε το ΕΒΕΑ. Υπέρογκες οι αυξήσεις της τελευταίας τετραετίας".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέα αύξηση επιτοκίων από ΕΚΤ προεξοφλούν αγορές. Απόφαση αύριο στο δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας".

Aσφαλιστικά Ταμεία

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "απώλειες πάνω από 10 δισ. εκτιμάται ότι θα έχουν το 2007 τα ταμεία, εξαιτίας της εισφοροδιαφυγής, των ανεξέλεγκτων δαπανών για περίθαλψη και της καταστρατήγησης του νόμου για κρατική χρηματοδότηση. Παράλληλα, μόλις χθες απεκαλύφθη ότι η κυβέρνηση είχε προωθήσει στα κρυφά, διάταξη για τη μείωση έως και 35% των συντάξεων του ΤΕΒΕ".

ΕΒΕΑ

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "στοιχεία - φωτιά για τα δημοτικά τέλη με τα οποία επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τέσσερις δήμοι και κοινότητες της Αττικής αύξησαν τα ανταποδοτικά τους τέλη πάνω από 100%, δέκα από 40% - 64%, σαράντα δύο από 20% - 40%, τριάντα επτά από 10,97% - 20% και δέκα οκτώ από 2,15% - 10,74%. Μόλις δεκατρείς δήμοι και κοινότητες κράτησαν σταθερές τις τιμές των τελών, ενώ δύο τις μείωσαν στο διάστημα αυτό".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα