Ανοδικά κινείται ο χρυσός στην Ασία

Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2006 07:34

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε ο χρυσός στην Ασία για έκτη ημέρα σε σύνολο έξι ημερών, καθώς ανέκαμψαν οι τιμές του πετρελαίου και μερίδα επενδυτών εκτιμούν ότι οι χρυσοχόοι θα προχωρήσουν στην αγορά του πολύτιμου μετάλλου, το οποίοι έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο.

Το αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο από τα χαμηλότερα επίπεδα επτά μηνών, μετά το κλείσιμο διυλιστηρίου στο Τέξας. Ο χρυσός, ασφαλής επένδυση έναντι του πληθωρισμού, έχει σημειώσει φέτος μεγαλύτερη άνοδο από το πετρέλαιο.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο έως 2,92 δολ., ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 569,92 δολ. η ουγγιά και διαπραγματεύθηκε στα 569,70 δολ. στις 11:57 π.μ., ώρα Σύδνεϋ. Τα συμβόλαια του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει 23% από τις 14 Ιουλίου, όταν αναρριχήθηκαν στα επίπεδα ρεκόρ των 78,40 δολ. το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια του χρυσού υποχώρησαν 17% κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Οι τιμές σποτ του χρυσού υποχώρησαν για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα χθες, αγγίζοντας τα 559,40 δολ. η ουγγιά. Αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή του πολύτιμου μετάλλου από τις 15 Ιουνίου, όταν ο χρυσός διαπραγματεύθηκε στα 554,25 δολ. η ουγγιά.

Οι Ινδοί χρυσοχόοι προχωρούν στην αγορά του μετάλλου εν όψει της περιόδου γάμων στη χώρα και της εποχής του φεστιβάλ, πριν από τις γιορτές στα τέλη του έτους σε ολόκληρο τον κόσμο, κατά τη διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου.

Ο χρυσός για παράδοση Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο έως 7,40 δολ., ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στα 574,10 δολ. η ουγγιά. Διαπραγματεύθηκε στα 573,90 δολ. η ουγγιά στις 11:57 π.μ., ώρα Σύδνεϋ κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα