Κέρδη σημειώνει ο χαλκός στην Ασία

Μετά τις αγορές του μετάλλου σε χαμηλές τιμές
Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2006 07:23

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε ο χαλκός στη Ασία καθώς μερίδα παραγωγών καλωδίων και αγωγών άρχισαν τις αγορές του μετάλλου, μετά την υποχώρηση των τιμών του κατά 4,2% χθες στο Λονδίνο.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες στο Λονδίνο, υποχώρησε τα μέγιστα χθες, σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων. Οι χρήστες του μετάλλου άδραξαν την ευκαιρία μείωση των τιμών για να αντικαταστήσουν τα αποθέματά τους, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Στο London Metal Exchange τα συμβόλαια του χαλκού σημείωσαν άνοδο έως 105 δολ., ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στα 7.135 δολ. ο μετρικός τόνος και διαπραγματεύθηκαν στα 7.125 δολ. στις 9:32 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Χθες, υποχώρησαν 310 δολ. ο τόνος, φθάνοντας στα 7.030 δολ. ο τόνος. Το Χρηματιστήριο της Σαγκάης που προσφέρει συμβόλαια χαλκού είναι κλειστό αυτήν την εβδομάδα, λόγω εθνικής εορτής.

Τα αποθέματα του μετάλλου που ελέγχονται από τα Χρηματιστήρια του Λονδίνου, της Ν. Υόρκης και της Σαγκάης, βρίσκονται 81% χαμηλότερα τα τρία τελευταία χρόνια, καθώς οι προμήθειες υστερούν της ζήτησης.

Το μέταλλο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου, σημείωσαν άνοδο έως 3,45 σεντς, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 3,24 δολ. η λίμπρα στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), μετά την υποχώρησή τους στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών και στα 3,2055 δολ. η λίμπρα κατά το κλείσιμό τους στη Ν. Υόρκη. Στις 9:17 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, ο χαλκός διαπραγματεύθηκε στα 3,2375 δολ. η λίμπρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα