Toshiba: Σημαντική υποχώρηση των μετοχών

Μετά την υποβάθμισή της από την Goldman στο πλαίσιο της εξαγοράς της Westinghouse
Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2006 07:45

ΑΠΩΛΕΙΕΣ, τις μεγαλύτερες σε χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, σημείωσαν οι μετοχές της Toshiba Corp., μετά την υποβάθμιση της εταιρείας από την Goldman Sachs Group Inc., καθώς ανησυχία επικρατεί, ότι η εξαγορά της Westinghouse Electric Co. αντί του ποσού των 5,4 δισ. δολ., ενδέχεται να επηρεάσει τα οικονομικά της.

Οι μετοχές της Toshiba, της μεγαλύτερης εταιρείας πυρηνικών αντιδραστήρων της Ιαπωνίας, από πλευράς δυναμικότητας, υποχώρησαν έως 5,9%, φθάνοντας στα 718 γιέν η μία στις 10:17 π.μ. Χθες η εταιρεία που εδρεύει στο Τόκυο, ανακοίνωσε, ότι καταβάλλει 4,16 δισ. δολ. για το 77% του εργοστασίου πυρηνικής ενεργείας της εταιρείας, 51% περισσότερα από ότι ζητούσε νωρίτερα, μετά την αποτυχία να βρει αρκετούς συνεταίρους.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Ατσουτόσι Νισίντα, πρέπει να εξισορροπήσει την επέκταση των δραστηριοτήτων στους πυρηνικούς αντιδραστήρες της εταιρείας με την επένδυση 1,02 τρισ. γιέν (8,6 δισ. δολ.) στον κλάδο των ημιαγωγών τα επόμενα τρία χρόνια. Πληρώνοντας περισσότερα για την Westinghouse, ενδέχεται να πιέσει τα οικονομικά της εταιρείας, η οποία εισπράττει πλέον του ημίσεως των κερδών από τα τσιπ.

Φέτος οι μετοχές της Toshiba έχουν σημειώσει άνοδο 3%, έναντι ανόδου 1,4% του δείκτη Nikkei 225.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα