EasyJet: Πρόβλεψη για υψηλότερα κέρδη τη χρήση

Αποτέλεσμα της αύξησης του αριθμού των επιβατών
Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2006 09:32

ΣΤΗΝ προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα καθαρά της κέρδη στο σύνολο της χρήσης προχώρησε η EasyJet Plc, η δεύτερη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία χαμηλού μεταφορικού κόστους στην Ευρώπη, μετά τη μεταφορά περισσότερων επιβατών και την αύξηση του μέσου όρου των τιμών των εισιτηρίων.

Τα προ φόρων κέρδη για τη χρήση που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου θα είναι ελαφρώς υψηλότερα από την αύξηση του 40% έως 50%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα έσοδο αυξήθηκαν 21%, στο 1,62 δισ. λίρες στερλίνες (3,04 δισ. δολ.), ενώ ο μέσος όρος των τιμών εισιτηρίων αυξήθηκαν 7,8%, σύμφωνα με την EasyJet.

O αριθμός των επιβατών αυξήθηκε 9,8%, στα 3,01 εκατ. ανθρώπους τον περασμένο μήνα, από 2,74 εκατ. επιβάτες, πριν από ένα χρόνο.

Η EasyJet περιορίζει την αύξηση της δυναμικότητας και μειώνει τον αριθμό των θέσεων που προσφέρει για να στηρίξει τις υψηλότερες τιμές των εισιτηρίων. Την ίδια ώρα η αεροπορική εταιρεία αυξάνει τον αριθμό των αεροσκαφών της για περισσότερους προορισμούς και πτήσεις, σε μια προσπάθεια κάλυψης της αυξανόμενης ζήτησης.

Η Ryanair Holdings Plc, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού μεταφορικού κόστους της Ευρώπης, είπε στις 4 Οκτωβρίου, ότι ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε 17%, στα 3,54 εκατ. ανθρώπους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα