Κοντά στα χαμηλότερα οκτώ μηνών το αργό

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2006 07:02

ΚΟΝΤΑ στα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο, καθώς ανησυχία επικράτησε για την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να διατηρήσει τις φορτώσεις της εν μέσω της εποχιακής μείωσης της ζήτησης, αυξάνοντας τα παγκόσμια αποθέματα.

Χθες το πετρέλαιο έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο, μετά την ανακοίνωση της κρατικής εταιρείας πετρελαιοειδών της Σαουδικής Αραβίας, Aramco στους πελάτες της στην Ασία και την Ευρώπη, ότι δεν θα μειώσει τις προμήθειές τους τον Νοέμβριο. Κυβερνητική έκθεση στις ΗΠΑ, θα δείξει κατά πάσα πιθανότητα, ότι τα αποθέματα που ήδη βρίσκονται πάνω από τον μέσον όρο στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο, σημείωσαν αύξηση κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 58,60 δολ. το βαρέλι, 8 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στις 10:41 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Τα συμβόλαια υποχώρησαν 1,44 δολ., ποσοστό 2,4% για να κλείσουν χθες στα 58,52 δολ. το βαρέλι, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 16 Φεβρουαρίου.

Στις 29 Σεπτεμβρίου τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ διατηρήθηκαν στα 328,1 εκατ. βαρέλια, 13% υψηλότερα του μέσου όρου πέντε ετών για την περίοδο. Κατά μέσον όρο, 12 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεψαν ότι τα αποθέματα πετρελαίου την εβδομάδα που πέρασε αυξήθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα