Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, καθώς το πετρέλαιο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Acer Inc., της μεγαλύτερης εταιρείας προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών της Ταϊβάν, οδηγούσαν την άνοδο, καθώς αισιοδοξία επικρατεί ότι το χαμηλότερο κόστος των καυσίμων θα τροφοδοτήσει τις δαπάνες των καταναλωτών.

Οι μετοχές της LG.Philips LCD Co., της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας που κατασκευάζει επίπεδες οθόνες στον κόσμο, σημείωναν απώλειες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, τα οποία διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών. Πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές της Singapore Exchange Ltd. μετά την εισήγηση της Citigroup Inc. στους επενδυτές να πουλήσουν τις μετοχές της διαχειρίστριας των αγορών μετοχών και παραγώγων της πόλης.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Consumer Discretionary Index, που περιλαμβάνει τις μετοχές της Toyota, σημείωνε άνοδο 0,6%, στις 11:35 π.μ. στο Τόκυο . Ο MSCI Asia-Pacific Index σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index αναρριχήθηκε 0,4%. Οι μετοχές της James Hardie Industries NV και της Rinker Group Ltd. κινήθηκαν ανοδικά μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση των μετοχών των ομοειδών τους εταιρειών στις ΗΠΑ από την JPMorgan Securities.

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωναν οι δείκτες στην Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, την Κίνα, την Ταϊβάν, την Ινδονησία, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες, ενώ απώλειες σημείωσαν στη Ν. Κορέα και τη Σιγκαπούρη. Κέρδη σημείωσαν στις λοιπές αγορές της περιφέρειας.

Χθες στις ΗΠΑ ο Dow Jones Industrial Average (DJIA), αναρριχήθηκε χθες σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς υποχώρησε η τιμή του αργού πετρελαίου. Το πετρέλαιο σημείωσε απώλειες 2,4%, φθάνοντας στα 58,53 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Ν. Υόρκη, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 16 Φεβρουαρίου. Προσφάτως, διαπραγματεύθηκε στα 58,51 δολ. το βαρέλι. Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη ξένη αγορά της Ασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα