Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2006 10:00
UPD:10:01

Praxis Securities: «Ο ΓΔΧΑ επιχειρεί να κρατηθεί σε επίπεδα πάνω από το ψυχολογικό όριο των 4.000 μονάδων, ενώ η έλλειψη σημαντικής ειδησεογραφίας στην εγχώρια αγορά έχει αυξήσει τον βαθμό συσχέτισης με τις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, τάση η οποία αναμένουμε να διατηρηθεί και κατά την σημερινή συνεδρίαση».

Fortius Finance: «Αυτό που παρατηρείται είναι η πλήρης εναρμόνιση του ΓΔ με την πορεία των ξένων δεικτών, ο οποίος όμως συνεχίζει να υποαποδίδει από την αρχή του έτους έναντι των DJIA, CAC 40 και DAX. Κατά τη γνώμη μας, η ευφορία που επικρατεί στο εξωτερικό δε φαίνεται να μεταδίδεται στους εμπλεκόμενους στα χρηματιστηριακά δρώμενα, οι οποίοι αν και συγκρατημένα αισιόδοξοι διατηρούν μια δόση επιφυλακτικότητας για την αγορά.

»Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε την προσπάθεια απορρόφησης των ρευστοποιήσεων γύρω από τρέχοντα επίπεδα, με επιθυμητό από τεχνικής απόψεως ένα κλείσιμο πάνω από το ψυχολογικό όριο των 4.000 μονάδων. Από τη στιγμή που το trend παραμένει θετικό η επόμενη αντίσταση οριοθετείται στις 4.055 μονάδες».

Aspis Securities: «Η Wall Street σηµείωσε χθες οριακή άνοδο καθώς οι επενδυτές κρατούν πλέον στάση αναµονής καθώς αρχίζει η περίοδος των δηµοσιεύσεων των εταιρικών αποτελεσµάτων. Οι ευρωπαϊκές αγορές αναµένεται να κινηθούν πτωτικά σήµερα λόγω ρευστοποιήσεων κερδών. Ανάλογα θεωρούµε ότι θα κινηθεί και η εγχώρια αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα