Υψηλότερες οι αποδόσεις των ομολόγων ασφαλιστικών εταιρειών

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2006 10:08

ΤΗ μεγαλύτερη άνοδο από άλλα εταιρικά ομόλογα, σημείωσαν τα ομόλογα των ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς η εποχή των τυφώνων στον Ατλαντικό Ωκεανό πέρασε χωρίς να προκαλέσει ζημιές στον Κόλπο του Μεξικό στις ΗΠΑ.

Τα ομόλογα της American International Group Inc., της St. Paul Travelers Cos. και άλλων ασφαλιστικών εταιρειών των ΗΠΑ απέδωσαν 3,5% τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, τη μεγαλύτερη απόδοση μεταξύ των 15 κλάδων που παρακολουθεί η Merrill Lynch & Co. Οι ασφαλιστικοί οίκοι, σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο και στην Ευρώπη, με πρώτη την Swiss Reinsurance Co.

Οι τυφώνες, που κόστισαν στις ασφαλιστικές εταιρείες 59,7 δισ. δολ. κατά τη διάρκεια του 2005, φέτος δεν είχαν ζημίες, κάτι που εξέπληξε τους μετεωρολόγους της National Oceanic and Atmospheric Administration, που προέβλεπε ότι οι καταιγίδες το 2006 θα συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες παρά ποτέ.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες χρέωσαν 9,3% περισσότερο για την ανανέωση συμβολαίων ασφάλισης ακίνητης περιουσίας το δεύτερο τρίμηνο και αύξησαν τα ασφάλιστρα για τις περιουσίες που βρίσκονται στις ακτές έως και 500% σύμφωνα με το Council of Insurance Agents and Brokers.

Τα ομόλογα των ασφαλιστικών εταιρειών των ΗΠΑ, απέφεραν κατά μέσον όρο 2,9% για όλα τα επίπεδα επενδύσεων κατά τη διάρκεια του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Merrill. Τον Σεπτέμβριο του 2005 τα ομόλογα των ασφαλιστικών εταιρειών είχαν απώλειες 2,02%. Στην Ευρώπη τα ομόλογα των ασφαλιστικών εταιρειών αυξήθηκαν 1,64% το τελευταίο δίμηνο, υπερβαίνοντας τον μέσον όρο της ανόδου του 1,33% για όλες τις βαθμίδες επενδύσεων σε έλλειμμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα