Promina: Στα ύψη οι μετοχές της

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2006 09:52

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ άνοδο σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών, σημείωσαν οι μετοχές της Promina Group Ltd., της δεύτερης μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας κατοικιών και αυτοκινήτων της Αυστραλίας, καθώς εικάζεται ότι η Suncorp-Metway Ltd. θα κάνει προσφορά για την εξαγορά της.

Οι μετοχές της Promina, σημείωσαν άνοδο 7,7%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέλθει σε 6,8 δισ. δολ. Αυστραλίας (5,1 δισ. δολ. ΗΠΑ). Μια εξαγορά της Promina από την έκτη μεγαλύτερη τράπεζα της Αυστραλίας, θα είναι η μεγαλύτερη στον τομέα οικονομικών υπηρεσιών της χώρας, από την αντίστοιχη του 2000, ύψους 9,6 δισ. δολ. Αυστραλίας για την εξαγορά της Colonial Ltd. στην οποία προχώρησε η Commonwealth Bank of Australia.

Τον περασμένο μήνα, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Suncorp, John Mulcahy, είπε ότι προσέλαβε την Citigroup Inc. για να βρει εταιρείες μεταξύ των εταιρειών που δεν κάνουν ασφάλειες ζωής, καθώς μειώνονται τα κέρδη από τα ασφάλιστρα. Αγοράζοντας την Promina, θα αποκτήσει την ταχύτερα αναπτυσσόμενη ασφαλιστική εταιρεία κατοικιών και αυτοκινήτων για ιδιώτες στη χώρα, η οποία κερδίζει συνεχώς μερίδιο αγοράς από την Insurance Australia Group Ltd.

Ο Malcom Barter, εκπρόσωπος της Suncorp, η οποία είναι επίσης η τρίτη σε μέγεθος ασφαλιστική εταιρεία κατοικιών και αυτοκινήτων της Αυστραλίας, είπε ότι η εταιρεία δεν κάνει σχόλια σε εικασίες. Ο εκπρόσωπος της Promina, Alexander Drake, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Οι μετοχές της Promina σημείωσαν άνοδο 46 σεντς, φθάνοντας στα 6,56 δολ. Αυστραλίας η μία στις 2:04 μ.μ. στο Σύδνεϋ, ενώ νωρίτερα άγγιξαν τα επίπεδα ρεκόρ των 6,82 δολ. Αυστραλίας η μία. Οι μετοχές της Suncorp σημείωσαν απώλειες 14 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας τα 22,21 δολ. Αυστραλίας η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφωθεί στα 12,6 δισ. δολ. Αυστραλίας.

Οι μετοχές της Insurance Australia Group Ltd., αναρριχήθηκαν 15 σεντς, ποσοστό 2,8%, φθάνοντας στα 5,61 δολ. Αυστραλίας η μία.

Η Royal & Sun Alliance Insurance Group Plc., η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ασφαλίσεων εκτός ζωής της Βρετανίας, άντλησε 1,88 δισ. δολ. Αυστραλίας όταν πούλησε την Promina μέσω δημόσιας εγγραφής τον Μάϊο του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα