Ανοδικά κινείται ο χαλκός στη Σαγκάη

Μετά τη μείωση των εισαγωγών του μετάλλου στην Κίνα
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2006 07:09

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν τα συμβόλαια του χαλκού στη Σαγκάη, μετά την ανακοίνωση των τελωνείων της Κίνας, ότι οι εισαγωγές του μετάλλου που χρησιμοποιείται για καλώδια και αγωγούς, μειώθηκαν 24% το εννεάμηνο του έτους, καταδεικνύοντας έλλειμμα των προμηθειών.

Οι εισαγωγές επεξεργασμένου μετάλλου και προϊόντων χαλκού στην Κίνα, τη μεγαλύτερη χώρα χρήσης του μετάλλου στον κόσμο, υποχώρησαν 1,5 εκατ. τόνος έως τις 30 Σεπτεμβρίου, χαμηλότερα από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση των τελωνείων στο Web site τους. Οι εισαγωγές μειώνονται από τον Οκτώβριο του 2005, επειδή ο χαλκός πωλείται πιο φθηνά στην Κίνα από τις ξένες αγορές.

Ο χαλκός για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο έως 550 γιουάν, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 69.960 γιουάν (8.383 δολ.) ο μετρικός τόνος στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης. Στις 10:14 π.μ., τοπική ώρα το μέταλλο διαπραγματεύθηκε στα 69.820 γιουάν ο τόνος.

Το μέταλλο για παράδοση σε τρεις μήνες στο London Metal Exchange υποχώρησε 30 δολ., ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 7.480 δολ. ο τόνος στις 10:10 π.μ., ώρα Σαγκάης.

Η παραγωγή χαλκού στην Κίνα αυξήθηκε 23% το οκτάμηνο του έτους σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με την Mainland Marketing Research Co. στις 28 Σεπτεμβρίου, που ανακοινώνει κάθε μήνα αυτά τα στοιχεία για λογαριασμό της Στατιστικής Υπηρεσίας της Κίνας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα