Κοντά στα χαμηλότερα τεσσάρων ημερών ο χρυσός

Καθώς η υποχώρηση του αργού πετρελαίου, περιορίζει την ελκυστικότητά του
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2006 07:29

ΚΟΝΤΑ στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ημερών διαπραγματεύθηκε ο χρυσός στην Ασία, μετά την υποχώρηση του κόστους ενεργείας, που περιόρισε την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού.

Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 3,7% αυτήν την εβδομάδα, καθώς εικάζεται ότι ο ΟΠΕΚ δεν θα επιβάλλει τη μείωση της παραγωγής καθώς μειώνεται η ζήτηση. Ο χρυσός και το πετρέλαιο ακολουθούν ανάλογη πορεία από τα υψηλότερα επίπεδα στα οποία αναρριχήθηκαν τον Μάϊο και τον Ιούλιο, αντιστοίχως.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση διαπραγματεύθηκε στα 573,30 δολ. η ουγγιά στις 11:49 π.μ. στο Σύδνεϋ. Νωρίτερα υποχωρούσε έως 1,20 δολ., ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 571,80 δολ. η ουγγιά.

Μερίδα επενδυτών αγοράζει χρυσό όταν ανεβαίνουν οι τιμές τις ενεργείας. Τα συμβόλαια του χρυσού άγγιξαν τα επίπεδα ρεκόρ των 873 δολ. η ουγγιά τον Ιανουάριο του 1980, όταν το κόστος του πετρελαίου διπλασιάστηκε σε ένα έτος, ωθώντας σε σημαντική άνοδο τον πληθωρισμό.

Ο χρυσός έχει υποχωρήσει 22% από τα υψηλότερα επίπεδα 26 ετών των 730,40 δολ. η ουγγιά στα οποία αναρριχήθηκε στις 12 Μαΐου. Η υποχώρησή του ήταν παρόμοια της υποχώρησης του 27% που σημείωσαν τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου από τα επίπεδα ρεκόρ των 78,40 δολ. το βαρέλι στα οποία αναρριχήθηκαν στις 14 Ιουλίου.

Το πολύτιμο μέταλλο για παράδοση Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 1 δολ., ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 577,50 δολ. η ουγγιά στις 11:52 π.μ., ώρα Σύδνεϋ, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα