Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2006 07:01

ΠΡΟΣ τα υψηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων, οδεύουν οι ασιατικές μετοχές. Οι μετοχές της Sony Corp. και της LG.Philips LCD Co. οδηγούσαν την άνοδο μετά τις εκθέσεις για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και τις δαπάνες στις ΗΠΑ, που περιόρισαν τις ανησυχίες ότι η ζήτηση περιορίζεται στην μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της περιφέρειας.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Samsung Electronics Co., μετά τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών. Οι μετοχές της BHP Billiton και της Rio Tinto Group οδήγησαν την άνοδο των μετοχών του κλάδου των πρώτων υλών μετά τα κέρδη μερικών μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του νικελίου και του ψευδαργύρου.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,9%, φθάνοντας στις 130,79 μονάδες, στις 12:08 μ.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 5 Σεπτεμβρίου. Εννέα από τους 10 κλάδους που αποτελούν τον δείκτη, κινούντο ανοδικά.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, σημείωνε άνοδο 1%, φθάνοντας στις 16.707,28 μονάδες. Ο Topix κέρδιζε 1,1%. Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Honda Motor Co., κινήθηκαν επίσης ανοδικά μετά την αναρρίχηση του δολαρίου για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα έναντι του γιέν, τονώνοντας την αξία των πωλήσεών τους στις ΗΠΑ.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng σημείωνε άνοδο, διευρύνοντας τα κέρδη ρεκόρ των έξι ετών, ενώ o Straits Times στη Σιγκαπούρη όδευε να κλείσει σε επίπεδα ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Μαλαισία και την Κίνα.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στις ΗΠΑ στις 13 Οκτωβρίου, ωθώντας τον Dow Jones Industrial Average (DJIA), σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς εκθέσεις κατέδειξαν ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα επιβιώσει της συρρίκνωσης του κλάδου των κατοικιών και θα αναπτυχθεί τους επόμενους μήνες, τονώνοντας τη ζήτηση για ασιατικά αγαθά.

Στις ΗΠΑ η εμπιστοσύνη των καταναλωτών αναρριχήθηκε στο 92,3 αυτόν τον μήνα και στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2005, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν. Οι αγορές – εκτός βενζίνης – αυξήθηκαν 0,6% από τον Αύγουστο, σύμφωνα με την κυβερνητική έκθεση. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης θα διαμορφωνόταν στο 86,5 κα οι δαπάνες θα σημείωναν αύξηση 0,2%.

Ανοδικά κινήθηκε το δολάριο έναντι του γιέν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς εικάζεται ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι πιο δραστήρια από ότι προβλέπουν οι οικονομικοί αναλυτές. Το δολάριο ισχυροποιήθηκε στα 119,88 γιέν, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 14 Δεκεμβρίου την εβδομάδα που πέρασε. Προσφάτως διαπραγματεύθηκε στα 119,69 γιέν.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, σημείωσε άνοδο 0,6% στις 13 Οκτωβρίου. Το νικέλιο αναρριχήθηκε 0,8%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα τουλάχιστον 19 ετών. Ο κασσίτερος σημείωσε άνοδο 3,4%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα 17 ετών και ο ψευδάργυρος κέρδισε 0,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα