Alpha Aσφαλιστική: Ανακοινώθηκε η συμφωνία με AXA

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2006 09:40

Σύμβαση για την πώληση της Alpha Ασφαλιστικής στην AXA αντί τιμήματος ευρώ 255 εκατ. ανακοίνωσε ότι υπέγραψε η Alpha Bank επιβεβαιώνοντας σημερινό δημοσίευμα http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/10/16/1252487.htm .

H Alpha Bank και η ΑΧΑ υπέγραψαν εξάλλου μακροχρόνια αποκλειστική συμφωνία στον τομέα των τραπεζοασφαλιστικών εργασιών για τη διάθεση ασφαλιστικών προϊόντων της AXA μέσω του εκτεταμένου Δικτύου Καταστημάτων της τράπεζας. Έτσι, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η τράπεζα επικεντρώνει τη δραστηριότητά της στη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων, ενώ η παραγωγή και ο ασφαλιστικός κίνδυνος αναλαμβάνονται πλέον από μία εκ των μεγαλυτέρων και ισχυροτέρων ασφαλιστικών εταιρειών παγκοσμίως.

Ταυτοχρόνως, η Alpha Bank και η AXA, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία που έχουν στις ασφαλιστικές εργασίες και στη διαχείριση κεφαλαίων, θα προσφέρουν στην αγορά καινοτομικά ασφαλιστικά προϊόντα ζωής και προϊόντα γενικών ασφαλειών υψηλής ποιότητος και προστιθέμενης αξίας, ενισχύοντας τις δυνατότητες των πελατών για αποτελεσματική διαχείριση των περιουσιακών τους στοιχείων και των προς κάλυψη ασφαλιστικών αναγκών τους. Με αυτόν τον τρόπο, η Τράπεζα ενισχύει τη θέση της σε μία αγορά με δυναμική προοπτική καθώς, τα επόμενα χρόνια, θα αυξάνονται τα εισοδήματα και η ζήτηση τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων στην Ελλάδα και στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη σύναψη συμφωνίας με την ΑΧΑ, που σηματοδοτεί την αρχή μίας νέας εποχής για την Alpha Bank στον τομέα των τραπεζοασφαλιστικών υπηρεσιών. Η στενή συνεργασία μας με την AXA εξυπηρετεί, με τον προσφορότερο τρόπο, τα συμφέροντα της πελατείας μας και δημιουργεί αξία για τους μετόχους μας», δήλωσε ο κ. Δημήτριος Μαντζούνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank.

Ο Όμιλος AXA είναι ηγέτης στον κλάδο Καλύψεως Χρηματοοικονομικών Κινδύνων παγκοσμίως. Οι δραστηριότητες της AXA είναι διεσπαρμένες γεωγραφικά, με τον κύριο όγκο των εργασιών της στη Δυτική Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική και στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού. Τα κεφάλαια πελατείας υπό διαχείριση ανήρχοντο σε Ευρώ 1.091 δισ. την 30 Ιουνίου 2006. Στο πρώτο εξάμηνο του 2006, τα έσοδα ανήλθαν σε Ευρώ 41 δισ. και τα κέρδη της σε ευρώ 2.090 εκατ. Η κοινή μετοχή της AXA είναι εισηγμένη και διαπραγματεύεται με το σύμβολο AXA στο Χρηματιστήριο στο Παρίσι. Επίσης, η μετοχή της σε μορφή American Depository Share είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το σύμβολο AXA.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα