Banca Popolare Italiana: Απεδέχθη την προσφορά εξαγοράς της

Από την Banco Popolare di Verona e Novara Scrl
Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2006 09:51

AΠΕΔΕΧΘΗ την προσφορά εξαγοράς ύψους 8,2 δισ. ευρώ (10,3 δισ. δολ.) από την Banco Popolare di Verona e Novara Scrl η Banca Popolare Italiana Scrl, η ιταλική τράπεζα που έκανε αποτυχημένη προσφορά για την απόκτηση της Banca Antonveneta SpA πέρυσι, καθώς επιδιώκει να βελτιώσει την εικόνα της και να καταστεί και πάλι κερδοφόρα.

Η προσφορά αξιολογεί την Popolare Italiana στα 12 ευρώ ανά μετοχή, 16% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της στις 13 Οκτωβρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση που διένειμε στο ιταλικό χρηματιστήριο.

Οι δύο τράπεζες θα δημιουργήσουν μία εταιρεία holding και θα δώσουν στους επενδυτές 0,43 νέα μετοχή για κάθε μία μετοχή της Popolare Italiana που κατέχουν και 1 μετοχή τους για κάθε μία μετοχή της every Popolare di Verona. Επίσης η Popolare Italiana θα καταβάλει έκτακτο μέρισμα έως 1,5 δισ. ευρώ ή περισσότερα από 2 ευρώ ανά μετοχή.

Η συνδυασμένη τράπεζα θα καταστεί η μεγαλύτερη συνεταιριστική δανείστρια με περιουσιακά στοιχεία 111 δισ. ευρώ, δάνεια 72 δισ. δολ. και συνολικά 2.183 καταστήματα.

Χθες η Sanpaolo IMI SpA, με έδρα το Μιλάνο και η τρίτη σε μέγεθος ιταλική τράπεζα, απεδέχθη την προσφορά εξαγοράς της ανταγωνίστριάς της, Banca Intesa SpA, ύψους 41 δισ. δολαρίων. Η συμφωνία ακολουθεί την εξαγορά της γερμανικής HVB Group από την UniCredit SpA και εξαγορές δύο άλλων ιταλικών τραπεζών από ξένες δανείστριες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα