Scania: Εκτακτο μέρισμα 950 εκατ. δολ.

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2006 09:29

ΕΚΤΑΚΤΟ μέρισμα 7 δισ. κορώνες (950 εκατ. δολ.) σχεδιάζει να καταβάλει στους μετόχους της η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια φορτηγών αυτοκινήτων της Σουηδίας, Scania AB, καθώς αμύνεται της επιθετικής προσπάθειας εξαγοράς της, από την γερμανική ανταγωνίστριά της MAN AG.

Η πληρωμή θα γίνει πριν το τέλος αυτού του έτους και θα είναι 35 κορώνες ανά μετοχές, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Η Scania επανέλαβε ότι η βελτιωμένη προσφορά της ΜΑΝ, υποτιμά ακόμη την αξία της εταιρείας.

Αργά χθες, η Volkswagen AG, ο μεγαλύτερος μέτοχος της MAN και της Scania, έδωσε προθεσμία τεσσάρων εβδομάδων στις δύο βιομηχανίες για να βρουν «φιλική λύση» σε μια συγχώνευση. Η Volkswagen είπε ότι θα στηρίξει την εξαγορά της Scania από την ΜΑΝ, εάν η τελευταία έχει τη στήριξη του 56,01% των ψήφων της Scania.

Το διοικητικό συμβούλιο της Volkswagen σε έκτακτη σύσκεψη επιβεβαίωση της στήριξη για τον συνδυασμό MAN-Scania με στόχο τη δημιουργία της μεγαλύτερης κατασκευάστριας φορτηγών αυτοκινήτων της Ευρώπης. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Volkswagen, Bernd Pischetsrieder, έχει πει ότι θέλει να συμπεριλάβει το σκέλος κατασκευής φορτηγών της εταιρείας σε οποιαδήποτε συνεργασία, καθώς προσπαθεί να ανταγωνιστεί την Volvo AB και την DaimlerChrysler AG, τις δύο μεγαλύτερες κατασκευάστριες φορτηγών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Οι μετοχές της Scania σημείωσαν άνοδο 1,1%, φθάνοντας στις 481 κορώνες στις 13 Οκτωβρίου στη Στοκχόλμη. Συνολικά φέτος οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 67%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 97,1 δισ. κορώνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα