Wal-Mart: 1 δισ. δολ. για την Trust-Mart στην Κίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2006 07:50

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της Trust-Mart, μια αλυσίδα αγορών στην Κίνα, αντί ποσού 1 δισ. δολ., έκλεισε η Wal-Mart Stores Inc., σύμφωνα με άνθρωπο που γνωρίζει καλά την πρόταση, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η συμφωνία χρειάζεται την έγκριση των κινεζικών αρχών και ενδέχεται να μην ανακοινωθεί για αρκετές εβδομάδες, σύμφωνα με τον ίδιο άνθρωπο, που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Ο εκπρόσωπος της Trust-Mart, Huang Shiying, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με την Wal-Mart, όπως και με άλλες ξένες εταιρείες. Ο ίδιος είπε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για τον αγοραστή και την τιμή πώληση.

Αγοράζοντας της Trust-Mart η Wal-Mart θα διπλασιάσει τα καταστήματά της στην αγορά λιανικών πωλήσεων της Κίνας, ύψους 841 δισ. δολ. Η επέκταση στην τέταρτη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο, ενδέχεται να εξισορροπήσει τη μείωση των πωλήσεων στις ΗΠΑ και αυξήσει τα έσοδα από το εξωτερικό.

Αρχικά η Wal-Mart θα αγοράσει 31 καταστήματα από την Trust-Mart και σταδιακά θα αυξήσει τη συμμετοχή της, δίνοντας μεγαλύτερη πρόσβαση στην Κίνα από την γαλλική ανταγωνίστρια Carrefour SA, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

H αμερικανική εταιρεία κατέχει ήδη πλέον των 60 καταστημάτων στην Κίνα και έχει πει ότι σχεδιάζει να ανοίξει πλέον των 20 φέτος. Η εκπρόσωπος της Wal-Mart, Beth Keck, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Οι μετοχές της Wal-Mart σημείωσαν απώλειες 14 σεντς, ποσοστό 48,32 δολ. η μία στις 4:27 μ.μ. στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 3,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα