Κέρδη σημειώνει ο χρυσός στην Ασία

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2006 07:30

ΑΝΟΔΙΚΑ για τέταρτη ημέρα κινήθηκε ο χρυσός στην Ασία, μετά την ανακοίνωση της Νοτίου Κορέας ότι η Βόρειος Κορέα ενδέχεται να ετοιμάζει δεύτερη πυρηνική δοκιμή, αυξάνοντας την ελκυστικότητα του μετάλλου ως εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού.

Οι δορυφόροι των ΗΠΑ εντόπισαν κίνηση οχημάτων κοντά στην περιοχή όπου η Βόρειος Κορέα πραγματοποίησε πυρηνική δοκιμή στις 9 Οκτωβρίου, σημάδι, ότι η χώρα ενδέχεται να ετοιμάζεται για δεύτερη υπόγεια πυρηνική δοκιμή, όπως μετέδωσε το ABC News, επικαλούμενο αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας είπε ότι είναι ενήμερη για αυτήν την δραστηριότητα. Ο χρυσός από τις 9 Οκτωβρίου έχει σημειώσει άνοδο 4%.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο έως 2 δολ., ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 598 δολ. η ουγγιά και διαπραγματεύθηκε στα 597,20 δολ. η ουγγιά στις 11 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.

Μερίδα επενδυτών αγοράζει χρυσό σε περιόδους γεωπολιτικών εντάσεων. Το πολύτιμο μέταλλο αναρριχήθηκε 5,3%, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ.

Ο χρυσός για παράδοση Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο έως 3,10 δολ., ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 601,60 δολ. η ουγγιά κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Νymex). Στις 11:09 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύθηκε στα 601 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα