Macquarie: 8,9 δισ. δολ. για την απόκτηση της Thames Water

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2006 08:09

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ομίλου που συμφώνησε να εξαγοράσει το σκέλος Thames Water της RWE AG, αντί ποσού 4,8 δισ. λιρών Αγγλίας (8,9 δισ. δολ.), την τρίτη εξαγορά βρετανικής εταιρείας ύδρευσης αυτόν τον μήνα, ετέθη ο μεγαλύτερος χρηματιστηριακός οίκος της Αυστραλίας, Macquarie Bank Ltd.

Η Macquarie Bank θα αποκτήσει μερίδιο 11% στη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ύδρευσης της Βρετανίας, με δύο επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η τράπεζα και άλλους επενδυτές, των οποίων τα ονόματα δεν έδωσε στη δημοσιότητα, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η RWE πουλά την Thames Water για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε αγορές αερίου και ηλεκτρικής ενεργείας.

Η Macquarie Bank, η μεγαλύτερη διαχειρίστρια κεφαλαίων στον τομέα υποδομών, άντλησε περισσότερα από 66 δισ. δολ. για τους επενδυτές σε τομείς συμπεριλαμβανομένης της διαχειρίστριας διοδίων, Indiana Toll Road στις ΗΠΑ. Η εξαγορά της Thames Water αποτελεί μέρος των εξαγορών ρεκόρ ύψους 151 δισ. δολ., που ανακοινώθηκαν φέτος στην Αυστραλία.

Ο Bloomberg World Water Index των 12 εταιρειών κοινής ωφελείας σημείωσε πέρυσι άνοδο 40%, έναντι ανόδου 19% του Morgan Stanley Capital International World Index και υποχώρησης 4% των συμβολαίων πετρελαίου στη Ν. Υόρκη.

Η Thames Water ανακοίνωσε 31% αύξηση των καθαρών της κερδών τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, στα 246 εκατ. λίρες στερλίνες σύμφωνα με την ίδια. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 18%, στο 1,4 δισ. λίρες.

Οι μετοχές της Macquarie Bank σημείωσαν άνοδο 42 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 70,92 δολ. Αυστραλίας η μία στη 1:45 μ.μ. στο Σύδνεϋ. Η τράπεζα κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των εταιρειών παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για συγχωνεύσεις και εξαγορές φέτος, με 57 εμπορικές συναλλαγές, αξίας 42,2 δισ. δολ., σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα